Jak funguje Připojení na měsíc?

  • Připojení na měsíc je tarif pro občasné připojení k internetu. Obsahuje 100 MB dat za 49 Kč a platí 30 dní od zahájení prvního připojení.
  • Tarif začínáte využívat až při prvním připojení k internetu. Do té doby za něj neplatíte, ani jej nečerpáte.
  • Jde o výchozí datový tarif, pokud nemáte volná data přímo v tarifu nebo jste si připojení přes Můj Vodafone nezablokovali, máte přednastavené právě Připojení na měsíc.

Jak zjistím, jaký datový tarif mám nastavený?

Přihlaste se na Můj Vodafone a zvolte sekci Služby

Pro přihlášení potřebujete administrátorské heslo.

V části Internet uvidíte svůj aktuální nastavený datový tarif.

Datový tarif tu můžete změnit. Pokud je však nedílnou součástí vašeho tarifu (např. v tarifech Red), nemůžete si upravit pouze datový tarif, je třeba změnit celé tarifní řešení.

Co Připojení na měsíc nabízí?

Připojení na měsíc se hodí pro občasné připojení k internetu pro nenáročné uživatele.

  • Když máte nastavené Připojení na měsíc a poprvé se připojíte k internetu, zahájíte tím využívání tarifu. Budete mít k dispozici 100 MB dat, které můžete čerpat po dobu 30 dní.
  • Pokud stihnete vyčerpat 100 MB před vypršením 30 dnů, data vám obnovíme opět za 49 Kč. Na jejich čerpání budete mít nových 30 dní.
  • Maximální počet obnovení tarifu můžete ovlivnit úpravou DataLimitu.
  • Po vypršení 30 dní začnete tarif znovu využívat až poté, co se poprvé připojíte k internetu.

Jak u Připojení na měsíc funguje DataLimit?

  • Ve výchozím nastavení je u Připojení na měsíc nastavený DataLimit na hodnotu 3 obnovení. To znamená, že při nepřetržitém používání Připojení na měsíc může k navýšení o dalších 100 MB dojít nejvýše 3x po sobě.
  • DataLimit si můžete přes Můj Vodafone upravit (nejnižší hodnotou je 0 dokoupení, nejvyšší hodnotou neomezené množství dokoupení dat). Když si DataLimit upravíte, zůstává nastavený na novou hodnotu do té doby, než svůj datový tarif změníte na jiný.
  • Při dosažení DataLimitu a vyčerpání objemu dat se k internetu do konce 30denní platnosti tarifu nepřipojíte.
  • DataLimit se vynuluje pokaždé, když vyprší 30denní platnost Připojení na měsíc a přerušíte tak jeho nepřetržité čerpání (během 30 dnů nevyčerpáte celých 100 MB nebo vám v předčasné obnově zabrání DataLimit či nedostatek kreditu).

Proč mi přišla SMS o zahájení čerpání Připojení na měsíc, i když jsem se k internetu nepřipojoval?