Zajímavé čtení

Přepněte s Vodafonem na zelenou. Chránit planetu můžete i prostřednictvím svého mobilu

28. 4. 2022

Mobilní telefony používá většina z nás každý den. Věděli jste ale, že jejich výroba a provoz spotřebují značné množství energie, a tím pádem i uhlíkových emisí? Vodafone přinesl k příležitosti Dne Země několik tipů, jak přispět k ochraně planety. Třeba tím, že se připojíme na Wi-Fi místo mobilních dat. #SwitchtoGreen

Zajímavé čtení

Na venkov by se přestěhovalo necelých 70 % obyvatel českých měst, uvádí studie. Nejdůležitější je pro ně kvalitní internetové připojení

25. 11. 2021

Koronavirová pandemie změnila postoj Evropanů k životu na venkově. Vyplývá to z nového průzkumu společnosti Kantar s více než 15 000 respondenty, který se uskutečnil v 15 evropských zemích. Zhruba 68 % dotázaných obyvatel českých měst si dokáže představit, že by se v horizontu dvou let přestěhovalo na vesnici. Nejdůležitějším předpokladem pro stěhování je podle nich kvalitní internetové připojení (70 %), které vnímají jako důležitější než dostupnost kvalitní zdravotnické infrastruktury (47 %).

Zajímavé čtení

Co s telefonem, který dosloužil? Jeho recyklací můžete podpořit například boj proti domácímu násilí nebo aplikaci Záchranka

18. 11. 2021

Jedna tuna odpadu. Právě takové množství s sebou nese těžba materiálu, výroba a kompletace průměrného mobilního telefonu. A pokud skončí v koši, dochází pak k uvolňování toxických látek do životního prostředí - až 40 % nebezpečného olova na skládkách pochází právě z elektroodpadu. Co ale udělat s telefonem, který už neslouží, a jak přitom navíc pomoci dobré věci?

Zajímavé čtení

#mobileDrink je zpět. Po dvouleté pauze přivítal fanoušky technologických novinek v pražských Holešovicích

8. 10. 2021

Skládací Samsung Galaxy Z Fold, nejnovější iPhone 13, brýle pro rozšířenou realitu nebo elektromobil Tesla X. To nejzajímavější, co v poslední době přinesl svět chytrých technologií, měli možnost na vlastní kůži vyzkoušet účastníci říjnové akce #mobileDrink, kterou uspořádal server mobilenet.cz ve spolupráci s Vodafonem a dalšími partnery.

Zenová zahrada a neformální zasedačky. Tohle jsou nové kanceláře Vodafonu

21. 9. 2021

Většině zaměstnanců Vodafonu vyhovuje práce z domova, osobní kontakt a vzájemnou inspiraci lze ovšem nahradit jen stěží. Část firemní centrály v pražských Stodůlkách proto prošla během léta zásadní rekonstrukcí, kdy z běžných open-space kanceláří vznikl ve spolupráci s firmou Capexus prostor vhodný pro kreativní práci v týmech. Zaměstnancům jsou nyní k dispozici nejen originální zasedací místnosti, ale také zenová zahrada nebo prostory pro spontánní porady.

Zajímavé čtení

Co se stane, když v práci řeknu, s kým jedu na dovolenou?

5. 8. 2021

Většina lidí s kolegy v práci běžně probírá plány na léto nebo příhody od rodinného krbu. U Richarda Stonavského však „vnitřní brzda“ sdílet takové zážitky a informace zmizela až před deseti lety. Nastoupil tehdy do Vodafonu, kde v současné době z pozice viceprezidenta odpovídá za vnější vztahy a regulační strategii. Až na svém stávajícím působišti získal jistotu, že se nikdo nepozastaví nad jeho vztahem s partnerem stejného pohlaví. Jeho případ je bohužel výjimečný. V České republice totiž o své sexuální orientaci zcela otevřeně hovoří pouze 18 % příslušníků sexuálních menšin.

Zajímavé čtení

Škodí váš vysněný telefon přírodě? Odpověď přináší hodnocení Eco rating, které pro zákazníky zavádí i Vodafone

25. 5. 2021

Zákazníci vybírají telefon většinou podle ceny, funkcí nebo vzhledu. Nyní se mohou rozhodovat i podle dalšího kritéria – ekologie. Vodafone společně s dalšími operátory v Evropě zavádí takzvaný Eco Rating, který bude nově součástí informací o většině mobilních telefonů v jeho nabídce.