Zajímavé čtení

Škodí váš vysněný telefon přírodě? Odpověď přináší hodnocení Eco rating, které pro zákazníky zavádí i Vodafone

25. 5. 2021

Zákazníci vybírají telefon většinou podle ceny, funkcí nebo vzhledu. Nyní se mohou rozhodovat i podle dalšího kritéria – ekologie. Vodafone společně s dalšími operátory v Evropě zavádí takzvaný Eco Rating, který bude nově součástí informací o většině mobilních telefonů v jeho nabídce.

Zajímavé čtení

Nastupující generace udržitelnost vyžadují, říká Zuzana Holá, ředitelka komunikace a udržitelnosti Vodafonu

25. 4. 2021

Podle studie Lifestyle 2020 agentury Kantar více než čtvrtina Čechů vůbec neví, co udržitelnost znamená, dalších 15 procent lidí pojem chybně interpretuje. Co se pod pojmem udržitelnost skrývá u mobilního operátora a proč je pro něj důležitá? "Nastupující generace vyžadují od firem, jejichž produkty používají, udržitelné chování," říká Zuzana Holá, ředitelka komunikace a udržitelnosti ve Vodafonu.

Zajímavé čtení

5G síť už je dostupná 3,5 milionu obyvatel. Pomůže v mnoha oblastech a může i zachraňovat životy

18. 4. 2021

Digitalizace je jedním z možných stimulů hospodářské renesance, která by měla nastat po odeznění koronavirové pandemie. Pro nastupující chytré technologie je stěžejní nová generace mobilních 5G sítí. V České republice je aktuálně dostupná pro třetinu populace, v prvních městech se testují projekty, které pátou generaci mobilních sítí využívají.

Zajímavé čtení

Golfová hra s přehledem díky internetu věcí

19. 3. 2021

Všichni jsme si rychle zvykli na to, že si z mobilu vyřídíme emaily a jsme neustále online. I věci okolo nás, které denně používáme, jako jsou lednička či auto, můžou mít své připojení k internetu. Je to svět strojů a přístrojů, které jsou schopné komunikovat a spolupracovat bez pomoci člověka. Svět internetu věcí (IoT), který se stále rozrůstá. Do této chytré sítě jsou zapojeny už miliardy zařízení. Postarají se o úsporu energií, vaši bezpečnost, šetří vodu, dohlíží na úrodu. Ale aplikovat ho můžeme i do sportu a zábavy.