Přišla mi SMS o zahájení připojení. Co to znamená?

SMS o zahájení využívání datového tarifu vám pošleme, když se váš telefon poprvé připojí k internetu a nemáte žádný z tarifů, který obsahuje pravidelný měsíční objem dat. Tím začínáte používat výchozí datový tarif Připojení na měsíc.

Nejste si vědomi, že byste se připojili k internetu?

  • V telefonu mohou probíhat aktualizace na pozadí, ověřte si nastavení svých aplikací a telefonu.
  • Telefon mohl upřednostnit mobilní síť před Wi-Fi připojením (např. Asistent Wi-Fi na iPhone, ignorování slabého připojení, Wi-Fi+ a podobné služby u OS Android).
  • Některé aplikace se mohou k internetu připojovat na pozadí, věnujte prosím pozornost tomu, jaké aplikace si do svého telefonu stahujete a z jakých zdrojů.
  • Ve výjimečných případech se může stát, že se telefon k internetu připojí i v případě, že si data v něm vypnete. A to zejména v situaci, kdy data nepoužíváte, ale přesto máte povolené připojení k LTE síti. Pokud chcete mít jistotu, že k připojení nedojde, je třeba data zablokovat přímo u vašeho čísla.

Jak vypnete Připojení na měsíc?

Když máte chytrý telefon (jako je Android, iPhone nebo Windows Phone) a zároveň využíváte MMS, doporučujeme vám mít aktivní jakýkoliv datový tarif a zároveň mít povolená data v telefonu. Se zakázaným připojením nemusí MMS fungovat (data spojená s příjmem/odesláním MMS neúčtujeme).

Naposledy upraveno 21. 12. 2020