Vodafone logo pro tisk nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

3. února 2022

Zimní olympijské hry Beijing 2022: Fanděte českým sportovcům na Eurosportu

Zimní olympijské hry Beijing 2022 oficiálně odstartovaly už v pátek 4. února. Do dějiště největší sportovní akce roku zamířila i česká výprava čítající 114 sportovců. Doposud získala 2 cenné kovy. Další výkony nejen českých sportovců můžete po celou dobu trvání olympiády sledovat prostřednictvím Vodafone TV na stanicích Eurosportu. Kdy můžete fandit? Podívejte se na přehled těch nejdůležitějších soutěží a úspěchů české olympijské výpravy.

Zlatá Ledecká, bronzová Sáblíková a další úspěchy

Největšími českými želízky v aktuálním olympijské ohni jsou bezpochyby ženy. Ester Ledecká obhajovala zlatou v Super-G v pátek 11. února. Do cíle se odpíchla ve vynikající náladě. Jen o dva dny dříve se jí totiž podařila obhajoba zlaté medaile na snowboardu. Zlatá Ester se zapsala nezmazatelným písmem do olympijské historie a super obří slalom zajela s pátým nejrychlejším časem. Trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková odstartovala své páté olympijské hry závodem na 3000 metrů, ve kterém obsadila skvělé čtvrté místo. Ve čtvrtečním závodu na 5000 metrů si fantasticky dojela pro bronzovou medaili. Celkově je to její sedmá medaile z OH.

Úspěch slavil další matador, čtyřnásobný olympionik a lyžař Kryštof Krýzl. V Pekingu zajel nejrychlejší obří slalom ve své lyžařské kariéře. Ve 2. kole se posunul o 7 míst a pronikl do elitní dvacítky. Oproti němu se premiérově na olympiádě představil český hokejový tým žen, který vedla kapitánka a vlajkonoška české výpravy Alena Mills. Hokejistky turnaj zahájily vítězným zápasem s reprezentantkami Číny a body si připsaly i proti Švédkám. Jejich cestu turnajem bohužel zastavily favorizované Američanky ve čtvrtfinále.  

Olympijské poprvé si připsaly i české skokanky na lyžích. V Pekingu se představila trojice Karolína Indráčková, její sestra Anežka Indráčková a Klára Ulrichová. Sestry Indráčkovy si na středním můstku zaskákaly finále a obsadily 28. a 30. příčku. Český zástupce mezi mužskými skokany Roman Koudelka vybojoval 18. místo na středním můstku. A konečně soutěž smíšených družstev dokončili Češi na 7. místě.

Podívejte se na zlatou jízdu Ester Ledecké

Češi, do toho!

Turnaj pro českou reprezentaci hokejistů začal smolnou prohrou v zápase s Dánskem. Vítězně ale Češi přešli přes Švýcary a pokračovali senzačním vítězstvím nad mužstvem Ruska. O postup do čtvrtfinále bude české mužstvo bojovat v kvalifikační části v úterý znovu proti Švýcarům. Zápas začíná v 9:40.

Během prvního týdne olympiády měli napilno i biatlonisté. Česká reprezentace se těší velké oblibě sportovních fanoušků. Však také obhajuje dva cenné kovy z Pchjongčchangu. Smíšená štafeta obsadila dvanáctou pozici. Markéta Davidová si v individuálním závodě žen na 15 km přípsala krásné 6. místo. Z mužu zajel zatím nejlepší závod Michal Krčmář, který dokončil sprint na 10 km na 16. místě. Sledujte i další biatlonové závody – štafetu žen a štafetu mužů a oba závody s hromadným startem – na Eurosportu 1.

Kokosy na sněhu, úspěchy v curlingu i krasobruslení

Populární film Kokosy na sněhu vám asi nemusíme představovat. Jamajští bobisté se příběhem filmových bobistů inspirovali a po 24 letech se tamější reprezentaci podařilo kvalifikovat na ZOH. Své síly poměří i s posádkou českého čtyřbobu až v samém závěru her. Velký poprask ještě před bobisty ale způsobila česká skeletonistka Anna Fernstädtová, která si vyjela úžasné 7. místo

České tažení za medailemi zahájil 2. února smíšený tým v curlingu. A hned úspěšně. Manželé Paulovi si v premiéře připsali vítězství nad norským týmem. V konečném součtu 4 vítězství a 5 proher obsadili celkově šestou pozici. Na olympijském ledě se postupně představila i čtveřice českých krasobruslařů. Náš smíšený tým v soutěži družstev obsadil konečné 8. místo.

Naše tipy na nejzajímavější soutěže z pohledu české reprezentace najdete níže. 

Zajímavosti z Eurosportu:

  • Eurosport vysílá a streamuje Zimní olympijské hry Beijing 2022 na 50 národních trzích a v 19 jazycích.
  • Připraví pro diváky celkem 1 200 hodin přímých přenosů na Discovery, včetně discovery+, Eurosportu a Eurosport Playeru.
  • Do studií pozve 107 expertů a moderátorů zimních sportů s celkovým počtem 80 olympijských medailí.
  • Odvysílá 13 701 komentátorských relací.
  • Pro úspěšné odvysílání olympiády použije 3 254 km optických kabelů. Je to dost na zpáteční cestu mezi Beijingem a Tokiem.

Zimní olympijské hry Beijing 2022 na Eurosportu

Eurosport 1

  • 14. 2. od 10:00 / 11:45 – Biatlon – stíhací závod ženy / muži 
  • 14. 2. od 12:00 – Skoky na lyžích – týmový závod mužů (Roman Koudelka ad.)
  • 15. 2. od 4:00 – Alpské lyžování – sjezd žen (Ester Ledecká)
  • 15. 2. od 10:00 – Biatlon – štafeta mužů (Michal Krčmář ad.)
  • 16. 2. od 8:45 – Biatlon – štafeta žen (Markéta Davidová, Eva Puskarčíková ad.)
  • 17. 2. od 3:30 a 7:30 – Alpské lyžování – kombinace žen (Ester Ledecká)
  • 18. 2. od 10:00 – Biatlon – závod s hromadným startem mužů (Michal Krčmář ad.)
  • 19. 2. od 4:00 – Alpské lyžování – paralelní slalom smíšených týmů (Ester Ledecká, Jan Zabystřan ad.)
  • 19. 2. od 10:00 – Biatlon – závod s hromadným startem žen (Markéta Davidová, Jessica Jislová)
  • 20. 2. od 13:00 – Zimní olympijské hry Beijing 2022 – závěrečný ceremoniál

Kanály Eurosport jsou automaticky dostupné všem zákazníkům Vodafone TV s tarify Komfort a Komplet. Zákazníci s tarifem Klasik si mohou předplatit tematický balíček Sport, který zahrnuje i stanice Eurosportu.