Vodafone logo pro tisk nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

1. května 2024

⚽ Vlna sportu na Vodafone TV. Jaký sportovní přenos si získá vaše srdce v květnu?

Největším highlightem květnového programu je bezesporu návrat Formule 1 a MotoGP na obrazovky Vodafone TV. Kromě rychlých kol se celý hokejový národ těší na nadcházející mistrovství světa. Nouze nebude o dramatické situace ani na tenisových dvorcích Rollanda Garrose a cyklisté poměří své síly a stehenní svaly na slavném Giro d'Italia.

Formule 1 pokračuje hned třemi závody i ve Vodafone TV

Vyslyšeli jsme vaše prosby, květnové závody Formule už budou i ve Vodafone TV. Nově jsme do seznamu sportovních stanic přidali i program Nova Sport 5 a 6. Budete si tak moci vychutnat všechny tři květnové závody, včetně tréninků i kvalifikací. Nova Sport 5 zařazuje během závodního víkendu až 16 přímých přenosů ze závodních okruhů.

  • Velkou cenu USA v Miami sledujte na Nova Sport 5 v neděli 5. května
  • Velkou cenu Itálie Formule 1 v Imole sledujte na Nova Sport 5 v neděli 19. května
  • Velkou cenu Monaka v Monte Carlu sledujte na Nova Sport 5 v neděle 26. května

Tip: Přečtěte si více o programu Nova Sport 5 a 6

MotoGP si pusťte na Nova Sport 6

Díky Nova Sport 6 si můžete ve Vodafone TV konečně vychutnat již oba květnové závody MotoGP. Jako první je na programu už 12. května Velká cena Francie na okruhu Le Mans. O dva týdny později čeká fanoušky i jezdce Velká cena Katalánska.

  • Velkou cenu Francie na okruhu Le Mans sledujte 12. května na Nova Sport 6
  • Velkou cenu Katalánska v Barceloně sledujte 26. května na Nova Sport 6

Finále Coppa Italia

77. sezóna jedné z nejprestižnějších fotbalových soutěží na světě míří do závěrečné fáze. Ve finále se už po dvaadvacáté představí slavný Juventus, který je se ziskem 14 trofejí i rekordmanem italského poháru. Jeho finálový soupeř vzejde z dvojice Atalanta - Fiorentina.

  • Finále Coppa Italia sledujte 15.5. od 21:00 na Sport1

Italská Serie A bude nově na Sport1 a Sport2

Víceletá vysílací práva na italskou nejvyšší fotbalovou soutěž Serii A, italský pohár Coppa Italia a atraktivní Supercoppa Italiana získala počínaje sezónou 2024/2025, společnost AMC Networsk. Diváci stanic Sport1 a Sport2 se tak mohou během následujících let těšit na pořádnou dávku špičkového fotbalu v jedné z nejlepších světových soutěží.

MS v hokeji již tradičně v režii ČT Sport

Českým hokejovým fandům pomalu stoupá tep, žehlí dresy i vlajky a nacvičují chorály. Letošní Mistrovství světa v ledním hokeji hostí Praha s Ostravou. Hokejový šampionát odstartuje už 10. května, finále je na programu v neděli 26. května 2024. Celkem se ho zúčastní 16 týmů, kteří vespolek odehrají celkem 64 zápasů

Mistrovství světa se po 9 letech vrací do ČR. V pořadí 87. šampionát se odehraje ve víceúčelové O2 Areně s kapacitou 17 220 diváků, kde se utká základní skupina A a většina play-off.Další část mužstev se ubytuje v Ostravě, protože skupina B a dvě čtvrtfinále se odehrají v Ostravar Aréně s kapacitou 10 004 sledujících.

Český hokejový tým pod vedením nového hlavního trenéra Radima Rulíka i obměněného trenérského štábu bude letos usilovat o nápravu loňského 8. místa. Jako členové základní skupiny A odehrají většinu svých zápasů v Praze. Jestli nemáte lístky přímo do centra dění, můžete vše sledovat živě i ve Vodafone TV na programu ČT Sport.

Přehled zápasů českého týmu ve skupině A:

  • Česko vs. Finsko – pátek 10. 5. od 20:20
  • Norsko vs. Česko – sobota 11. 5. od 20:20
  • Švýcarsko vs. Česko – pondělí 13. 5. od 20:20
  • Česko vs. Dánsko – středa 15. 5. od 16:20
  • Česko vs. Rakousko – pátek 17. 5. od 20:20
  • Česko vs. Velká Británie – sobota 18. 5. od 20:20
  • Kanada vs. Česko – úterý 21. 5. od 16:20

Kdo si ještě zajistí postup na MS v hokeji?

Cesta na vrcholný hokejový šampionát vede pro reprezentace mimo elitní skupinu přes MS divize 1A. To se koná letos v Itálii a právě domácí patří k velkým favoritům na postup. Na šťastlivce zbývají poslední 4 volná místa, který tým si je uzme a zahraje si nakonec na turnaji?

  • Vzájemný souboj IIHF MS D1A Slovinsko - Itálie sledujte 1. května od 19:30 na Sport1

Turnal WTA 250 v Maroku

Špičkové světové tenistky čeká další atraktivní turnaj okruhu WTA 250. Tentokrát se vydají do Maroka zabojovat o více než 250 tisíc dolarů prize money. Sledujte přímé přenosy od osmifinálové fáze pravidelně od 22. května na Sport2.

  • Finále turnaje v Maroku sledujte v sobotu 25. 5. od 13:00 n Sport2

Cyklistickou sezonu rozjíždí Giro D'Italia 2024

3 386.7 kilometrů, přes 44 tisíc výškových metrů. Ve Venaria Reale nedaleko Turína odstartuje 4. května 107. ročník Gira d’Italia. Na cyklisty čeká tradičně 21 etap, čtyři z nich jsou označeny jako pětihvězdičkové, tedy nejnáročnější. Kompletní etapy můžete již tradičně sledovat ŽIVĚ ve Vodafone TV prostřednictvím programu Eurosportu 1. Favoritem číslo 1 je letos dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar.

Motoristický víkend na Eurosportu: MS ve vytrvalostních závodech, MS Formule E a MS v motokrosu

V sobotu 11. a v neděli 12. května ovládnou Eurosport motoristické sporty. Jako první nabídne Eurosport 2 v sobotu od 12:30 šestihodinovku ve Spa-Francorchamps. Přeruší ji vysílání devátého závodu MS Formule E v Berlíně. Program MS Formule E bude na Eurosportu 2 pokračovat i v neděli. Tamtéž si vychutnáte i Mistrovství světa v motokrosu v Lugu.

Motoristický program Eurosportu nabídne tyto přenosy

V sobou 11. května:

  • Na Eurosportu 2 od 12:30 WEC 6 hodin ve Spa-Francorchamps
  • Na Eurosportu 2 od 14:50 Formule E v Berlíně, 1. závod
  • Na Eurosportu 2 od 16:15 WEC 6 hodin Spa-Francorchamps

V neděli 12. května:

  • Na Eurosportu 2 od 13:30 Mistrovství světa v motokrosu v Lugu, 1. jízdy
  • Na Eurosportu 2 od 15:00 Formule E v Berlíně, 2. závod
  • Na Eurosportu 2 od 16:00 Mistrovství světa v motokrosu v Lugu, MX2, MXGP, 2. jízdy

Kvalifikace na MS v házené Slovensko vs. Polsko

Házenkáře Slovenska čeká další velmi náročný souboj v rámci evropské fáze kvalifikace na světový šampionát 2025. Po úspěších nad Kosovem a Izraelem čeká Slováky náročná konfrontace s ambiciózním Polskem.

  • První zápas série sledujte v neděli 12. května od 17:45 na Sport1

Vodafone TV momentálně vysílá to nejlepší ze světových sportovních událostí. V balíčku Sport naladíte 15 prémiových sportovních kanálů včetně špičkových fotbalových lig z celé Evropy včetně Ligy mistrů UEFA, dále NFL, NHL, NBA, světového tenisu, cyklistiky a zimních sportů. Balíček Sport si přidejte k základní nabídce Vodafone TV od 150 Kč měsíčně.

Jaké sportovní přenosy jste si mohli ve Vodafone TV vychutnat v dubnu?

Podle pranostiky bychom měli být v dubnu ještě za kamny. Ne tak ale sportovci, které čeká čtvrtfinále Evropské ligy, závody Formule E, mistrovství světa ve Snookeru nebo tenisový turnaj WTA250 v Bogotě.

Fotbalové čtvrtfinále Evropské ligy

Strhující fotbalovou podívanou slibuje čtvrtfinále Evropské ligy UEFA. Proti sobě se postaví odvěcí italští rivalové AC Milán a AS Řím. Diváci Sport2 tak opět dostanou příležitost podívat se v akci na hvězdy jakou jsou Dybala či Giroud. Kdo se stane evropským vládcem Itálie?

  • Zápas AC Milán –⁠⁠⁠⁠⁠ AS Řím vysílá 11. dubna Sport2

Formule E se poprvé v sezóně představí v Evropě

Po zastávkách v Mexiku, Saúdské Arábii, Brazílii a Japonsku se elektrické monoposty vrhnou na evropskou část sezóny, 13. a 14. dubna se šampionát poprvé představí v Evropě, konkrétně v Misanu.

V letošní, rekordní sezóně Formule E nesou závody v Misanu pořadová čísla šest a sedm. Sezóna tedy ještě není ani v polovině a řada jezdců bude chtít napodobit Sama Birda, který vítězstvím v Sao Paulu v barvách McLarenu narušil očekávanou dominanci týmů s hnacím ústrojím Jaguaru a Porsche.

  • Závody sledujte 13. dubna na Eurosportu 1 a 14. dubna v 15:00 na Eurosportu 2

Ženský tenis pokračuje turnajem v Bogotě

Sezóna turnajů kategorie WTA250 pokračuje v kolumbijské Bogotě a do akce se tak opět hlásí elitní světové tenistky. České fanoušky tentokrát potěší účast první nasazené Marie Bouzkové. Přímé přenosy na Sport2 startují osmifinálovou fází 4. dubna. Samotné finále Sport2 odvysílá v neděli 7. dubna od 18:30.

  • Finále turnaje WTA 250 V Bogotě vysílá 7. dubna Sport2

Cyklistky a cyklisté prosviští na trase Paříž – Roubaix

Na neopakovatelné trasa, na níž se rodí legendy si můžete prostřednictvím vysílání Eurosportu nejprve vychutnat tříhodinový přenos závodu žen, o den později závod mužů od prvního do posledního kilometru.

Na start 259,9 km dlouhého závodu mužů se postaví sestavy všech 18 týmů World Tour a dalších sedmi stájí z Izraele, Francie, Belgie, Švýcarska a Norska. Prvenství obhajuje Mathieu van der Poel, dále se na prašných cestách představí špičkoví klasikáři světa – Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Stefan Küng, Matej Mohorič, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson atd.

Ženský peloton čeká v rámci 4. ročníku úctyhodých 148,5 km. Prvenství bude obhajovat překvapivá loňská vítězka Alison Jacksonová. Favoritkou je Lotte Kopecká, která již dvakrát vyhrála Okolo Flander, ale triumf v Roubaix jí chybí.

Paříž – Roubaix na Eurosportu:

  • 6. dubna od 15:00 – 18:00 sledujte na Eurosportu 2 závod žen
  • 7. dubna od 10:15 – 17:45 sledujte na Eurosportu 1 závod mužů

Slovenské házenkářky se utkají v semifinále Evropského poháru

Házenkářky Iuventy Michalovce narazí v semifinále EHF Evropského poháru na portugalský Sport Benfica Lisabon. Bude to jejich první konfrontace s portugalským družstvem. Prosadí se Iuventa proti silným soupeřkám?

  • Zápas Iuventa Michalovce – Benfica vysílá 21. dubna Sport1

Mistrovství světa ve snookeru

Svět zeleného plátna a barevných koulí má před sebou další světový šampionát. Úvodní přenos z MS ve snookeru startuje 20. dubna.

  • Úvodní přenos z MS ve snookeru startuje 20. dubna v 11:00 na Eurosportu 1