Vodafone logo pro tisk nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

11. června 2021

Nejen fotbalové Euro - nej sportovní události léta na Vodafone TV

Minulý rok sportovním aktivitám příliš nepřál, s počínajícím létem to už letos vypadá lépe. Největší sportovní události teď můžete pohodlně sledovat v přímém přenosu už v červnu. Co všechno se na nás chystá a kdy zapnout obrazovku, abyste mohli z plných plic fandit svým favoritům?

Euro 2020

Mistrovství Evropy ve fotbale pořádá každé čtyři roky evropská fotbalová asociace UEFA. Původní termín v pořadí 16. mistrovství původně připadl na rok 2020, jako mnoho dalších událostí bylo i Euro odloženo na letošní rok. Také proto Euro v názvu zůstává původní rok konání 2020.

Finále a semifinále se bude po 15 letech opět odehrávat na Wembley stadionu v Londýně, který je s kapacitou 90 000 diváků největším ze všech hostitelských stadionů. Celkem se v rámci letošního Eura podíváme na 11 stadionů v 11 městech Evropy.

Těšit se můžete na 24 kvalifikovaných týmů včetně českých reprezentantů a Portugalska, které bude obhajovat své předchozí vítězství z roku 2016.

Kde Euro 2020 sledovat: od 11. června do 11 července na kanále České televize. První zápas českého týmu se Skotskem poběží 14. 6.

Tour de France

Tour de France je podívaná nejen pro cyklisty. Tento každoroční závod profesionálních cyklistů se ve Francii pořádá už od roku 1903, přerušila ho pouze 1. a 2. světová válka. Je tak nejen nejslavnější prestižní cyklistickou soutěží, ale také tou nejstarší. V roce 2021 se ho plánuje zúčastnit celkem 23 týmů.

Závod pravidelně končí v Paříži, trasa však zdaleka nemusí vést pouze Francií. Letošní 108. ročník měl původně startovat v Kodani, kvůli přesunům se do ní ale cyklisti podívají až příští rok. Letos proto budou závodníci startovat v Brestu, odkud je čeká 3 383 kilometrů dlouhá trasa, nejdelší trať od Tour de France v roce 2000.

Věděli jste, že: Za tři týdny závodu na svých kolech všichni účastníci vymění téměř 800 duší a jejich průměrná rychlost je lehce přes 40 kilometrů za hodinu.

Tour de France tradičně připadá na červenec, letos ji můžete díky Vodafone TV sledovat v přímém přenosu od 26. června na Eurosportu.

Wimbledon

Na přelomu června a července se každoročně odehrává nejstarší a nejslavnější tenisový turnaj na světě: Wimbledon. Dnes je součástí Grand Slamu, čtveřice nejvýznamnějších mezinárodních tenisových turnajů. Na letošním turnaji se budou snažit obhájit titul i předchozí vítězové z roku 2019 Novak Djokovič a Simona Halep.

První ročník Wimbledonu se odehrál v roce 1877 a ve stejnojmenné jihozápadní části Londýna se hraje dodnes. Turnaj ve Wimbledonu se od té doby nehrál pouze v období 1. a 2. světové války a v roce 2020 ho přerušila pandemie koronaviru. Po této přestávce se nyní můžete těšit na v pořadí 134. ročník, který poběží na Eurosportu od 28. června do 11. července 2021.

Věděli jste, že: Od roku 1995 se tráva na kurtech stříhá na výšku 8 milimetrů a od roku 2016 se koná také dvouhra vozíčkářů.

 

Letní olympijské hry v Tokiu

V rámci letních olympijských her se tentokrát podíváme do japonského Tokia. Také tato velká sportovní událost byla přeložena kvůli pandemii koronaviru a stejně jako Euro, i ony si v názvu ponechají rok 2020. V minulosti byly olympijské hry dvakrát zrušeny v období první a druhé světové války, přeloženy ale byly poprvé v historii.

Na hrách XXXII. olympiády se bude soutěžit celkem v 38 sportovních odvětvích. Ke starým známým by nově mělo přibýt karate, sportovní lezení, surfing a skateboarding a po osmi letech se opět můžete těšit také na baseball a softball.

Kde OH Tokio 2020 sledovat: od 23. července na České televizi, na programech Eurosport (pozice 64 a 65) a nebo na pozicích 263 až 269, kde poběží 7 speciálních olympijských programů od Eurosportu. Nonstop paralelní přenos ze všech olympijských disciplín tu můžete sledovat od 27. července do 8. srpna.

Foto: UEFA.com

Televizní tarify Vodafone TV Komplet a Vodafone TV Komfort obsahují všechny sportovní kanály, takže už vám neunikne jediný zápas. Pokud máte tarif Klasik můžete si Eurosport a další sportovní kanály s tím nejlepším ze světa sportu přikoupit v balíčku Sport za 99 korun měsíčně.