ZÁKAZNÍCI OSKARA MOHOU SURFOVAT BEZ OMEZENÍ – BUĎTE ONLINE S OSKAREM

01. března 2005

Oskar od dnešního dne zavádí neomezený datový tarif pro všechny své tarifní zákazníky a představuje technologii EDGE, která umožňuje rychlý přístup k internetu. Nový tarif Připojení Nadlouho je určen pro uživatele, kteří chtějí využívat výhod neomezeného mobilního připojení k internetu. Maximálně zaplatí 800 Kč (952 Kč s 19% DPH) měsíčně. Oskar ale myslel i na to, že v určitých měsících (například o dovolených) si budou chtít zákazníci od datových služeb odpočinout. Proto přišel s unikátní koncepcí pohyblivé ceny za určitý objem přenesených dat.

Nový tarif Připojení Nadlouho je určen pro uživatele, kteří chtějí využívat výhod neomezeného mobilního připojení k internetu. Maximálně zaplatí 800 Kč (952 Kč s 19% DPH) měsíčně. Oskar ale myslel i na to, že v určitých měsících (například o dovolených) si budou chtít zákazníci od datových služeb odpočinout. Proto přišel s unikátní koncepcí pohyblivé ceny za určitý objem přenesených dat. Za stažení dat od 0 MB do 10 MB včetně zaplatí surfaři měsíční paušál 200 Kč (238 Kč s 19% DPH). Pokud si zákazník za měsíc stáhne data od 10 MB do 40 MB, zaplatí celkem 400 Kč (476 Kč s 19% DPH). Za data od 40 MB do 70 MB bude Oskar požadovat celkově 600 Kč (714 s 19% DPH). Nad hranicí 70 MB, jež je zpoplatněna maximální částkou 800 Kč (952 Kč s 19% DPH), již lze v daném zúčtovacím období stahovat data neomezeně a bez dalších poplatků.

Přehled přenesených dat a odpovídajících cen u tarifu Připojení Nadlouho

Připojení NadlouhoCena
Měsíční paušál (0 - 10 MB)200 Kč
238 Kč
Pásmo 10 - 40 MB+ 200 Kč
+ 238 Kč
Pásmo 40 - 70 MB+ 400 Kč
+ 476 Kč
Pásmo 70 < MB+ 600 Kč
+ 714 Kč
Ceny bez / včetně 19% DPH

„Dnešním dnem představujeme i novou službu BezObav pro naše firemní zákazníky. Spuštěním neomezeného přístupu k internetu a nové technologie EDGE tak komplexně doplňujeme portfolio služeb pro tuto klientelu,“ říká Marek Sláčík, ředitel zákaznických programů.

Aby mohli všichni zákazníci co nejefektivněji využívat neomezené datové služby, spouští Oskar ve stejnou dobu také technologii EDGE. EDGE pracuje na stejném rozhraní jako technologie GPRS, takže lze při surfování plynule přecházet z jedné technologie do druhé, aniž by se spojení přerušilo. EDGE je v průměru 3x rychlejší než GPRS. Během Oskarova testovacího provozu dosáhla rychlost v laboratorních podmínkách rekordního přenosu až 234kb/sec. Operátor odhaduje, že reálná rychlost přenesených dat za běžného provozu dosáhne 90 – 110kb/sec. Pomocí této technologie si tak například může uživatel prostřednictvím svého mobilního telefonu stáhnout píseň We Are The Champions v MP3 formátu ve vysoké kvalitě již za 3,5 minuty.

„Datovou technologii EDGE zatím zavádíme v Praze, kde pokryjeme 80% obyvatelstva a v Brně, kde pokryjeme 60% populace. V budoucnu samozřejmě plánujeme rozšiřování do dalších oblastí a to v závislosti na poptávce a množství přenesených dat v dané lokalitě,“ říká Marek Sláčík.

Oskar také připravil jednoduché řešení umožňující snadné nastavení telefonu i počítače k novým datovým službám. Aplikace Oskarovo Snadné Připojení je kompatibilní se stolními počítači, notebooky a mobilními telefony. Zákazníci ji obdrží zdarma v Oskarových prodejnách na CD nebo si ji také mohou stáhnout na www.oskar.cz.

Druhý datový tarif Připojení Naskok ocení ti Oskarovi zákazníci, kteří nechtějí platit měsíční paušály, ale přesto se chtějí k internetu prostřednictvím mobilního telefonu připojit. Ti zaplatí jen za skutečně přenesená data. Za 1 kB dat přenesených přes WAP uživatel s tímto tarifem zaplatí 0,40 Kč (0,476 Kč s 19% DPH). V internetu stojí 1 kB 0,05 Kč (0,056 Kč s 19% DPH).

Oba tarify Připojení Nadlouho a Připojení Naskok jsou určeny pro všechny firemní i nefiremní zájemce s některým z Oskarových tarifů. Aktivovat zdarma si je mohou jak noví, tak i stávající zákazníci.

Zájemci si datové tarify Připojení Nadlouho a Připojení Naskok mohou aktivovat na OskarKontaktu 800 77 77 77 nebo OskarBusinessKontaktu 800 77 77 00. Oskarovi stávající zákazníci si mohou tarify Připojení Nadlouho a Připojení Naskok aktivovat na některém ze tří samoobslužných kanálů Oskarovy Samoobsluhy.

Více informací o Oskarových datových službách či technologii EDGE naleznete na www.oskar.cz.