Vývojáři si za aplikace pro Vodafone park odnesou půl milionu

10. března 2010

Odborná porota společně s širokou veřejností vybrala vítěze soutěže o nejlepší aplikaci a nápad na aplikaci pro server Vodafone park, jíž se zúčastnilo celkem 30 vývojářů. Vodafone park je unikátní server otevřený třetím stranám, který propojuje mobil s internetem a umožňuje zdarma odesílat SMS notifikace na mobilní telefon. Vítězným vývojářům Vodafone rozdělí celkem 510 000 Kč. “Byli jsme příjemně překvapeni tím, že většina vývojářů využila ve svých aplikacích unikátní funkcionalitu, kterou portál nabízí a sice možnost zdarma odesílat SMS notifikace z portálu na mobil. S většinou vývojářů plánujeme nadále zůstat v kontaktu a poskytnout jim odbornou konzultaci tak, aby svými aplikacemi zaujali co nejširší spektrum uživatelů,” říká Rudolf Krejcar, senior manažer marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafonu a zároveň člen odborné poroty.

Dalšími členy odborné poroty byli Jakub Havrlant, zakladatel Bezrealitky.cz, Jan Lodl, redaktor serveru Mobil.cz, Martin Zikmund, šéfredaktor serveru BusinessVize.cz a Jan Kuneš z marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafonu.

Cena za první, druhé, ani třetí místo v soutěži o nejlepší aplikace nebyla udělena, neboť žádná z aplikací nedosáhla potřebného počtu bodů. V kategorii “Nejlepší nápad na aplikace” nebylo ze stejného důvodu uděleno první místo.

Výsledky kategorie “Nejlepší aplikace”:

4. místo - odměna 75 000,- Kč - aplikace Parkbook, autor: Tomáš Hodboď

5. místo - odměna 75 000,- Kč - aplikace Počasí, autor: Tomáš Hodboď

6. místo - odměna 60 000,- Kč - aplikace Kde jsem, autor: Ondřej Machát

7. místo - odměna 60 000,- Kč - Svátky a narozeniny, autor: Ondřej Králík

8. místo - odměna 50 000,- Kč - aplikace Zeď, autor: Ondřej Králík

9. místo - odměna 50 000,- Kč - aplikace AJ-ČJ slovník, autor: Václav Tolar

10. místo – odměna 50 000,- Kč – aplikace MMS editor, autor: Crazy Tomato

Výsledky kategorie “Nejlepší nápad na aplikace”:

2. místo - odměna 35 000,- Kč aplikace Sejděte se!, autorka: Kateřina Dúfková

3. místo - odměna 25 000,- Kč aplikace iSvátek, autor: Tomáš Novotný

4. místo - odměna 15 000,- Kč, aplikace Online hry, autor: Radoslav Kozák

5. místo - odměna 15 000,- Kč, aplikace Svatební plánovač, autor: Peter Macsadi

Více informací o soutěži naleznete na www.vyvojarum.cz, vítězné aplikace naleznete v Katalogu aplikací na portálu Vodafone park www.vodafonepark.cz.

O Vodafone parku:

Vodafone park je nový komunikační portál Vodafonu, který unikátně propojí mobilní telefon s internetem. Jeho součástí jsou propracované SMS a MMS brány a archivy s adresářem, detailní výpisy odchozích i příchozích hovorů, možnost vytvořit si osobní profil a přátelit se s ostatními uživateli. Na portálu budou zákazníci moci využívat i originální aplikace třetích stran umožňující zasílat upozornění formou SMS a MMS.