Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

VODAFONE ZAHAJUJE NOVÝ PROGRAM RECYKLACE TELEFONŮ

11. června 2007

Vodafone odstartoval jako svůj příspěvek k ekologickému zelenému týdnu (Green Week) nový program recyklace starých telefonů, díky kterému by operátor měl každoročně získat zhruba 300 000 Kč. Tato částka bude rozdělena na ekologické projekty v rámci nového grantového programu Nadace Vodafone.. Všichni uživatelé mobilních telefonů mohou od dnešního dne vracet své staré mobilní telefony, příslušenství a baterie v nových recyklačních místech v prodejnách Vodafonu. „Jako společensky odpovědná firma chceme stimulovat recyklaci starých mobilních telefonů právě propojením s ekologickými projekty Nadace Vodafone,“ říká Eva Jankechová, z oddělení společenské odpovědnosti Vodafonu.

„Jako společensky odpovědná firma chceme stimulovat recyklaci starých mobilních telefonů právě propojením s ekologickými projekty Nadace Vodafone,“ říká Eva Jankechová, z oddělení společenské odpovědnosti Vodafonu. A dodává: „Pokud odevzdáte svůj telefon v naší prodejně, můžete si být jisti, že jste přispěli k ochraně životního prostředí a podpořili dobrou věc.“

Vodafone spolupracuje na recyklaci starých telefonů s britskou firmou Corporate Mobile Recycling, která použité mobily českých zákazníků od Vodafonu vykupuje a dále recykluje. Vodafone vybere ve svých obchodech každý rok zhruba 1000 použitých mobilních telefonů, čímž se řadí k průměru evropských poboček Vodafone Group.

Mezinárodní agentura AccountAbility (http://www.accountabilityrating.com), která každoročně hodnotí míru společenské odpovědnosti velkých nadnárodních firem v poměru k jejich ziskům, vyhodnotila Vodafone Group jako společensky nejzodpovědnější firmu na světě za rok 2006.

Kam získané peníze budou směřovat stejně jako další zajímavé aktivity Společenské odpovědnosti Vodafonu naleznete na zde.