SPRÁVU SÍTĚ OSKAR BUDE ŘÍDIT NEJMODERNĚJŠÍ SOFTWARE

04. dubna 2001

Oskar přináší další zvýšení kvality sítě pro své zákazníky podpisem několikaleté smlouvu se společností WatchMark, dodavatelem nejmodernějšího softwaru pro zajištění bezdrátových telekomunikačních služeb. Oskar je prvním evropským mobilním operátorem, který použije nový modulární software WatchMark, upravený speciálně pro moderní bezdrátové sítě. Sada programů instalovaných v Oskar High-Tech Centru bude zahrnovat WatchMark’s Control™ (fault management system/systém řízení chyb), Prospect™ (performance management system/systém řízení výkonu) a Pilot™ (visualization and decision management products/vizualizační a rozhodovací řídící produkty). „Oskar získá od WatchMark soubor operačních systémů, které mu umožní další zvýšení spolehlivosti a kvality sítě a navíc pomohou snížit provozní náklady,“ řekl Jon Eddy, ředitel pro technický rozvoj společnosti Český Mobil. Oskar implementuje software na údržbu systému pro síť Oskar v Oskar Hi-Tech Centru v Říčanech u Prahy.

Oskar implementuje software na údržbu systému pro síť Oskar v Oskar Hi-Tech Centru v Říčanech u Prahy. Oskarovi technici budou moci díky novému softwaru vyladit výkonnost systému ke zdokonalení pokrytí a rozšířovat možnosti bezdrátového přenosu.

Modulární projekt softwaru zjednodušuje integraci a významně snižuje čas na instalaci. Oskar a WatchMark očekávají, že instalace produktů, nastavení a testování postupů bude provedena během několika týdnů.