Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Společné řešení Vodafonu a Spaceti ušetří i statisíce eur ročně

28. června 2018

Česká proptech firma Spaceti je dalším komerčním zákazníkem v sítí NB-IoT a zároveň novým partnerem Vodafonu v oblasti digitalizace budov. Jednoduché řešení “3v1”, hardware se senzory, mobilní a webová aplikace a může majitelům, správcům a nájemníkům budov ušetřit až statisíce eur ročně.

Chytré kameny - Smart Stone

„Smart Stone“ je základním kamenem společného řešení Spaceti a Vodafonu. Jde o bezdrátové zařízení s čistým oblým designem o rozměrech cca 10x10cm, které se v potřebném množství jednoduše instaluje jakékoli budově, ať už se jedná o kanceláře, univerzity nebo nemocnice, a propojí se v rámci úzkopásmové sítě Vodafone NB-IoT. Takto připojená zařízení spolu mohou efektivně komunikovat i skrze stěny a stropy budovy a díky energetické nenáročnosti vydrží v průměru 5 let bez nutnosti výměny baterie. S pomocí webové analytiky je možné sledovat například obsazenost budovy, teplotu, vlhkost či hladinu oxidu uhličitého. Díky efektivní správě tak majitelé ušetří až statisíce eur ročně.

Tato inovativní technologie již v pilotním režimu funguje v pražském sídle Vodafonu a nabízí zaměstnancům uvnitř budovy komplexní digitalizované služby, které mohou ovládat pomocí mobilní aplikace. Oddělení správy budov přináší přehled o obsazenosti a rezervaci místností nebo židlí ve sdílených kancelářích. Tato technologie umožňuje také sledovat obsazenost garáží, rezervaci parkovacích míst a nabízí navigaci na konkrétní místo.

„Spaceti se svým chytrým řešením pro budovy se dokázala výborně odrazit z druhého místa ve startupové soutěži Vodafone Nápad roku a skočila přímo do Vodafone portfolia v rychle se rozvíjející oblasti internetu věcí a digitalizace budov“, říká Milan Zíka, viceprezident pro technologie Vodafonu a Max Verteltskyi CEO Spaceti jej doplňuje: „Vodafone představuje spolehlivého obchodního a technologického partnera, který z hlediska našich technických potřeb – datové propustnosti, zabezpečení a škálovatelnosti – nabízí nejpokročilejší řešení. V této oblasti navíc sdílíme stejnou vizi. Chceme pomáhat firmám, majitelům a developerům digitalizovat budovy pomocí internetu věcí.“

O Spaceti

Proptech firma Spaceti vznikla v roce 2016 v České republice. Vyvíjí IoT technologii, která mění způsob, jakým lidé v budovách fungují a komunikují. Řešení pomáhá uživatelům se navigovat a mít přehled o aktuálním dění v budově. Pro majitele je Spaceti efektivní nástroj pro údržbu a správu, který dlouhodobě šetří náklady a pomáhá jim vytvářet příjemné prostředí pro zaměstnance. Firma sídlí v Praze, má pobočku v Londýně a v současnosti působí v 10 zemích. Jejím cílem je stát se standardem v oblasti digitalizace budov. www.spaceti.com