S OSKAREM SE NEZTRATÍTE

11. září 2001

Nová služba OskarKompas dokáže určit polohu a navést zákazníka k cíli jeho cesty Oskar od 11. září 2001 nabízí novou službu OskarKompas, která usnadní orientaci na neznámém místě a pomůže navést k místu, firmě nebo instituci, které uživatel hledá. OskarKompas je tak prvním krokem k aplikacím pracujícím s pozicí zákazníka a umožňuje nejen dohledání, ale také určení vzdálenosti, zobrazení mapy s aktuální pozicí i nabídku informací o otevírací době či telefonickém kontaktu. Snad každý už se někdy ocitl na místě, kde ještě nikdy nebyl, a hledal pomoc. Potřebujete-li lékaře, umožňuje OskarKompas dohledat nejbližší nemocnici nebo lékárnu.

• Nová služba OskarKompas dokáže určit polohu a navést zákazníka k cíli jeho cesty

Snad každý už se někdy ocitl na místě, kde ještě nikdy nebyl, a hledal pomoc. Potřebujete-li lékaře, umožňuje OskarKompas dohledat nejbližší nemocnici nebo lékárnu. Pokazí-li se auto, stačí si zadat zobrazení nejbližší otevřené čerpací stanice nebo autoservisu. Všichni, kdo cestují, ocení nabídku přehledu hotelů nebo kempů v okolí. Banku nebo bankomat budou hledat všichni, kdo potřebují peníze nebo třeba dobít Oskartu či zaplatit fakturu. OskarKompas však pomůže také těm, kdo hledají nádraží, policejní stanici, pošty, restaurace a úřady (finanční, živnostenské, katastrální, krajské, městské, okresní, sociální, školské, pracovní a ostatní úřady státní správy). OskarKompas také umí po zadání výchozího a cílového místa cesty doporučit plán cesty včetně přehledu odboček a čísel komunikací.

Pro využití OskarKompasu stačí identifikovat svou polohu zadáním města, ulice a čísla popisného (od listopadu bude dostupné ve všech krajských městech) nebo pomocí nejbližšího objektu. Lze použít i zadání zeměpisné polohy ze systému GPS. OskarKompas poté zobrazí přehled nejbližších požadovaných objektů spolu s jejich vzdáleností, mapou a upřesňujícími informacemi o vyhledaných subjektech. OskarKompas určí i směr k hledanému objektu a zobrazí mapku s vyznačením výchozího i hledaného místa. Spolu s požadovanými subjekty jsou uváděny i podrobné údaje, např. název, přesná adresa, telefonní číslo a podobně. Pro orientaci podle světových stran je možno použít buzolu, která je za dne orientována podle Slunce a v noci podle Polárky.

Databáze OskarKompasu nabízí více než 2020 lékáren, 1550 bankomatů včetně informací o otevírací době a seznamu akceptovaných karet, přes 2300 čerpacích stanic včetně popisu nabízených služeb a otevíracích hodin, 4500 hotelů, 750 kempů a řadu dalších informací.

Služba je dostupná všem zákazníkům, kteří používají Oskarův WAP. Podrobnější informace najdete na www.oskarmobil.cz v sekci Oskarův WAP.

Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v České republice zahájil 1. března 2000 s označením služeb Oskar. Do konce prvního pololetí 2001 Oskar získal více než 540.000 zákazníků, což jej staví na přední místo mezi operátory startujícími ze třetí pozice.

Český Mobil patří prostřednictvím holdingové společnosti ClearWave do skupiny telekomunikační společnosti Telesystem International Wireless (TIW). TIW je dynamicky se rozvíjející globální operátor mobilních telekomunikačních sítí s více než 4,8 miliony zákazníků po celém světě. Akcie TIW jsou kótovány na torontské burze ("TIW") a na burze Nasdaq "TIWI").