Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Pětinásobek dat při cestě do světa. Zákazníci Vodafonu mohou být častěji online ve více než 120 zemích

06. února 2020

Každému, kdo se v následujících měsících vydá za teplem do exotických destinací, ale třeba i za prací na druhý konec světa, přináší Vodafone výrazně vylepšené podmínky mobilních služeb v zahraničí. Ve více než 120 zemích mimo EU je k dispozici pětkrát vyšší objem dat než dosud, a to v tarifu Roaming na den. Změna se týká například i Švýcarska. Zákazníci Vodafonu tak mohou být ve spojení se svými blízkými v podstatě kdekoliv a kdykoliv.

Údaje za posledních 12 měsíců ukazují, že kromě zemí Evropské unie čerpají klienti Vodafonu mobilní data v zahraničí především v USA,  ve Švýcarsku a Turecku. Žebříček dalších států je v přiložené grafice.

Pro všechny cestovatele s neomezenými tarify, ať už na dovolenou nebo za prací, má tedy Vodafone dobrou zprávu: v tarifu Roaming na den dostanou za nezměněnou cenu 199 korun pětinásobek mobilních dat. Nejen z už vyjmenovaných zemí, ale také třeba z Thajska, Austrálie nebo z oblasti Karibiku mohou díky tarifu volat a psát SMS po celých 24 hodin neomezeně a k tomu mají 500 MB dat místo dosavadních 100 MB.

Nejen pro neomezené tarify

Toto navýšení dat platí i pro zákazníky, kteří mají už součástí tarifu 7 dní Roamingu na den.

Na své si přijdou i zákazníci s omezenými jednotkami pro volání nebo SMS do všech sítí – mohou totiž službu využít do výše svých volných jednotek.

„Přinášíme jasně nejlepší nabídku na trhu a chceme potěšit všechny, kteří se chystají s mobilem do světa. Dnes si můžeme být blízko, i když nás dělí tisíce kilometrů. Promo akce potrvá přes tři měsíce, do 15. května,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Možnost dalšího dokoupení dat

Objem 500 MB znamená například prakticky neomezenou práci s e-maily nebo řádově tisíce navštívených webových stránek, ukazuje Datová kalkulačka Vodafonu. Stejně tak lze používat sociální sítě jako Facebook nebo Twitter.

V rámci Roamingu na den je k dispozici nově 500 MB dat, která se odečítají z domácího datového balíčku. Během čerpání dat Vodafone informuje zákazníka SMS zprávou, kolik už vyčerpal. Pokud bude potřebovat dat víc, jednoduše si v aplikaci Můj Vodafone nastaví DataLimit pro roaming, tedy počet automatických dokoupení (vždy 500 MB za 149 Kč). V základním nastavení služby je počet dokoupení na nule.

Další informace najdete na webu vodafone.cz/roamingnaden.