Novým viceprezidentem pro technologie Vodafonu se od července stane Milan Zíka

11. července 2016

Milan Zíka přichází z polské pobočky T-Mobilu, kde zastával pozici technického ředitele. Ve Vodafonu bude mít od 1. července 2016 na starosti technologie a zejména jejich inovace.

Milan Zíka vystudoval Digitální telekomunikační sítě na Fakultě elektrotechnické při Českém vysokém učení technickém v Praze. Inženýrské studium dokončil v roce 1995. Od roku 2008 je držitelem titulu MBA z Thunderbird University. Hovoří anglicky, polsky a německy.

Svou dosavadní kariéru rozvíjel Milan Zíka ve společnosti T-Mobile, kde začal v roce 1996 na pozici System Integration Manager. Následně působil jako VP Network Design, VP Core Networks a VP IT. Od roku 2009 byl technickým ředitelem T-Mobile Polska, kde realizoval jeden z největších projektů sdílené sítě (RAN sharing agreement) v evropském měřítku.  Vybudoval pro skupinu T-Mobile inovativní centrum v Krakově a koncepci Technology Shared Service Centre, která sdružuje nejlepší odborníky v rámci skupiny v dané oblasti.

Ve volném čase se Milan Zíka věnuje běhu, jízdě na horském kole, nebo běžkám.