Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Nadace Vodafone podpořila unikátní inscenaci s handicapovanými tanečníky

27. dubna 2012

Nadace Vodafone finančně podpořila přípravu inscenace SIMULANTE BANDE souboru VerTeDance, která ukazuje možnosti pohybového vyjádření zdravého a fyzicky handicapovaného performera. Tento unikátní projekt vznikl ve spolupráci s Divadlem Archa, kde se také koná premiéra, a to dne 29. dubna 2012 od 20:00.

Choreografky Veronika Kotlíková a Tereza Ondrová ke vzniku své nové choreografie říkají: „Omezený pohyb se pro nás stal inspirací a hnacím motorem a pro laiky často neviditelná omezení tanečníci přetavili do neuvěřitelných výkonů,“ a dodávají: “Klademe si za cíl upozornit na množství problemů, se kterými se handicapovaní lidé den co den potýkají ve snaze žít “normálně”.”

Taneční skupina VerTeDance vznikla v roce 2004. Uskupení tvoří tanečnice a choreografky Veronika Kotlíková a Tereza Ondrová a světelný designér Pavel Kotlík. Pro představení SIMULANTE BALANTE vznikl i vůbec první taneční vozík, který je kromě vyšší stability take lehčí a lépe otáčivý. Více informací na www.vertedance.com