Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Fascinující pohledy na Evropu z výšky i dokument Zachraňte Benátky. Vodafone TV se v dubnu zaměřuje na planetu Zemi

08. dubna 2021

V následujících týdnech, včetně Dne Země, bude Vodafone TV i díky výjimečné spolupráci s televizními kanály National Geographic nabízet pořady věnované naší planetě. Jejich vrcholem bude 24. dubna dokument Zachraňte Benátky, který upozorňuje na klimatické změny. Speciální tematická sekce videotéky Vodafone TV navíc přinese exkluzivní dokumenty, které v jiné streamovací platformě diváci nenajdou. Videotéka je zákazníkům Vodafone TV dostupná zdarma v rámci tarifů Komfort a Komplet nebo si ji mohou k základní nabídce Klasik dokoupit za měsíční poplatek 99 korun. Šetrný a udržitelný přístup k životnímu prostředí je základním pilířem celosvětového fungování firmy Vodafone.

Nejen jediný den 22. dubna, na který připadá Den Země, ale více než měsíc se Vodafone ve své televizní nabídce bude intenzivněji věnovat naší planetě. Na nové pořady se diváci mohou těšit už od neděle 11. dubna, kdy na kanálu National Geographic, který je součástí nabídky Vodafone TV, startuje premiérová druhá řada seriálu Evropa z výšky. Tento šestidílný dokumentární cyklus přinese výjimečné pohledy na nejkrásnější kulturní a krajinné dominanty Francie, Turecka, Finska, Švédska, Řecka i Maďarska.

Komu se Evropa z výšky zalíbí, bude se moci podívat i na první sérii cyklu, která bude dostupná od 22. dubna ve videotéce Vodafone TV spolu s dvěma dalšími seriály Nelítostné království a Skrytá království čínské divočiny. Tyto pořady budou dostupné v jediné české videotéce, a to právě u Vodafone TV.

Benátky jako laboratoř pod širým nebem

Ve stejný den se bude vysílat premiérový díl jiného cyklu s názvem Věčná planeta: Hrdinové oceánů. Programová nabídka pak vyvrcholí 24. dubna premiérou dokumentu Zachraňte Benátky, vysílaném na kanálu National Geographic. „Město je v současnosti jakousi laboratoří pod širým nebem, v níž pracují nejpovolanější odborníci a používají se nejpropracovanější technologie. Pochopíme, jakých chyb jsme se dopustili a jak je můžeme napravit, abychom zachránili věhlasné město?“ ptají se autoři pořadu.

„Téma životního prostředí a dopadů lidské činnosti na planetu je pro Vodafone zásadní. Právě rozvojem a modernizací technologií se snažíme tyto dopady zmírňovat. Den Země je ideální příležitostí, jak téma životního prostředí našim zákazníkům přiblížit i jinou – edukační formou, a to s využitím Vodafone TV. Všechny dokumenty jsou s životním prostředím úzce spjaty, film

Zachraňte Benátky se navíc věnuje právě městům, která globální oteplování ohrožuje nejvíce,“ říká Zuzana Holá, ředitelka korporátní komunikace a udržitelnosti společnosti Vodafone.

Dokumenty nejen od National Geographic

Veronika Lokajíčková, manažerka obsahu Vodafone TV, dodává další informace k nabízeným pořadům: „National Geographic je náš dlouhodobý významný partner, a proto se v rámci oslav Dne Země už druhý rok v dubnu spojujeme. Divákům společně přinášíme úchvatné dokumenty o přírodě, historii nebo cestování. Jako bonus budeme mít letos až do konce května pro diváky připravenou tematickou sekci zaměřenou na dokumenty o naší planetě, kterým budou vévodit právě snímky od National Geographic, ale zájemci se mohou těšit třeba i na skvěle hodnocený dokument Planeta Česko nebo vizuálně nádherný dokument BBC Earth: Den na zázračné planetě. Některé dokumenty budou dostupné i v nejvyšším rozlišení 4K.“

Sekci o planetě diváci najdou ve videotéce Vodafone TV, ta je dostupná zdarma v rámci tarifů Komfort a Komplet nebo si ji k základní nabídce TV Klasik můžou dokoupit za měsíční poplatek 99 korun. Kanály National Geographic a National Geographic Wild pak jsou součástí zmíněných tarifů Komfort a Komplet a doplňkového balíčku Darwin. Pokud by zákazník některý z pořadů v televizním vysílání nestihnul, může využít až 7 dní zpětné zhlédnutí. Další informace o Vodafone TV jsou na webové stránce www.vodafone.cz/televize.

Foto: National Geographic