Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Cena za prodloužení licence na GSM spektrum pro O2 je nepřiměřeně nízká

25. května 2015

Vodafone Czech Republic („Vodafone“) je připraven za spektrum zaplati výrazně vyšší částku, než jakou Český telekomunikační úřad požaduje za prodloužení licence po společnosti O2 Czech Republic („O2“).

Český telekomunikační úřad oznámil svůj záměr prodloužit licenci O2 v pásmech 900 a 1800 MHz o 9 let, do února 2025, za celkovou cenu 325 milionů Kč (263 milionů Kč za kmitočtové pásmo 900 MHz, 62 milionů Kč za kmitočtové pásmo 1800 MHz).

Vodafone se domnívá, že navrhovaná cena, která je příjmem státního rozpočtu, je neodůvodněná, nepřiměřeně nízká a pro český stát velmi nevýhodná. Vodafone je připraven českému státu zaplatit za stejné spektrum částku výrazně vyšší.

O Vodafone Czech Republic
Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu se svými CSR aktivitami se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 160 milionů korun a letos nově vyhlašuje cenu Rafael pro neziskové organizace, které příkladně využívají IT ke zlepšení kvality života handicapovaných. Více informaci na www.vodafone.cz