Akce #mobileDrink slaví pět let příchodem sítě páté generace

18. října 2018

Už pět let se fanoušci sociálních sítí Vodafonu a čtenáři serveru mobilenet.cz pravidelně potkávají na neformální akci #mobileDrink. Poprvé se tak stalo 31. října 2013 v Praze, nejnovější #mobileDrink nese pořadové číslo 12. Proběhne dnes v Olomouci a páté výročí oslaví symbolicky večerem na téma síť páté generace, kterou Vodafone už brzy nabídne svým zákazníkům. Technologie 5G přinese vyšší přenosovou rychlost dat i výrazně kratší dobu odezvy, což umožní další rozvoj například v oblasti robotiky nebo autonomních aut.

Program #mobileDrinků pravidelně přináší technologickým nadšencům možnost detailně si prohlédnout nejnovější chytré telefony a tablety, představuje novinky Vodafonu a pokaždé je připraveno i „něco navíc“. Třeba na prvním #mobileDrinku se létalo s dronem, jindy si fanoušci mohli vyzkoušet elektromobil a jiné zajímavé technologie. Dnes se uskuteční v pořadí už dvanáctý #mobileDrink, tentokrát v Olomouci, a jeho hlavním tématem bude příchod sítě páté generace, tedy 5G.

„Jsem rád, že se na různých místech Česka vždy najde tolik technologických nadšenců, kteří se s námi sejdou a stráví večer povídáním o novinkách nejen v naší síti. Aktuální debata o síti páté generace není jen teoretická. Byl to právě Vodafone, který letos jako první operátor v České republice předvedl živou ukázku mobilní sítě 5G během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech,“  říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Společnost očekává spuštění komerčních sítí 5G k roku 2020, nicméně už příští rok se objeví širší testovací provozy.

Od prvního setkání získával #mobileDrink další a další fanoušky, pro které organizátoři připravovali inovovaný program. Akce nezůstala jen v Praze, ale začala putovat po České republice. O tom, v jakém městě se bude další #mobileDrink konat, rozhodují svým hlasováním čtenáři serveru mobilenet.cz. Partnery setkání se stali významní výrobci mobilních telefonů, jako jsou Huawei, Samsung nebo Asus, a také výrobci elektromobilů. Účastníci v několika městech už tak měli možnost prohlédnout si a svézt se nejnovějšími modely elektromobilů Tesla, BMW i dalších značek. Do Olomouce pak nyní kromě Tesly zavítá i elektromobil Jaguar I-Pace.

Města, kde se už #mobileDrink konal:

Praha (4x), Brno, Pardubice, Olomouc (2x), Plzeň, Liberec, Ostrava, České Budějovice.