Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

80 procentům Čechů v tíživé situaci chyběl internet v kapse

20. ledna 2009

Osm z deseti Čechů se již někdy dostalo do situace, kdy se nutně potřebovali připojit k internetu, ale neměli k němu v danou chvíli přístup. Více než polovina respondentů také uvedla, že by chtěli mít internet neustále u sebe, aby mohli efektivněji využívat svůj čas. Vyplynulo to z výzkumu Vodafone ZOOM, který mezi zákazníky všech mobilních operátorů provedl Vodafone na konci minulého roku. Úspora času 57 % respondentů výzkumu Vodafone ZOOM uvedlo, že pokud by měli internet neustále u sebe, ušetřili by půl hodiny až hodinu denně. Využití inernetu v mobilu 79 % respondentů by internet v mobilu využilo především ve chvílích, kdy potřebují urgentně zjistit nějakou informaci, 61 % by se internet v mobilu hodil na cestách a o dovolené a 49 % by uvítalo přístup k internetu při čekání, např.

Úspora času

Využití inernetu v mobilu

79 % respondentů by internet v mobilu využilo především ve chvílích, kdy potřebují urgentně zjistit nějakou informaci, 61 % by se internet v mobilu hodil na cestách a o dovolené a 49 % by uvítalo přístup k internetu při čekání, např. u doktora nebo na zastávce.

Intenzita připojení v závislosti na denní době a způsobu připojení

Internet v mobilu Češi nejvíce využívají ráno mezi 8. a 9. hodinou a odpoledne od 17 do 19 hodin.

Internet v mobilu si aktivovalo už přes 300 tis. zákazníků Vodafonu.

Výzkum realizoval Vodafone ve spolupráci s agenturou Data Collect na reprezentativním vzorku 600 respondentů na konci minulého roku.

Službu Vodafone Internet v mobilu si již aktivovalo více než 300 000 zákazníků Vodafonu.