Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

15. prosince 2021

Prodeje 5G telefonů vzrostly meziročně téměř dvacetkrát. Už tvoří většinu, ukazují data Vodafonu

Aktuálně představují telefony s podporou technologie 5G už 60 % mobilů, které Vodafone v Česku prodá. Číslo koresponduje i s tím, že Vodafone dál navýšil pokrytí sítí 5G, v jejímž dosahu už je celých 60 % populace. V rámci probíhající vánoční kampaně na zákazníky čeká sleva až 5000 korun, třeba právě na nový chytrý telefon. Součástí základního tarifu Neomezený Basic, ale i Neomezený Super je už trvale možnost aktivovat si zdarma datové ZRYCHLENÍ NA MAXIMUM a okusit tak neomezenou rychlosti právě i na 5G síti.

Počet prodaných telefonů s podporou 5G sítí za leden až listopad 2021 narostl v meziročním srovnání u Vodafonu o 1782 %, tedy téměř dvacetkrát. Během letošního listopadu se navíc podíl prodaných 5G telefonů dostal k 60 %. To znamená, že většina lidí už si koupí takový telefon, který 5G podporuje.

„V prodejích telefonů se nemůžeme zdaleka porovnávat s největšími e-shopy, například v listopadu jsme celkově prodali desetitisíce mobilů. Přesto jde už o velký vzorek, který ukazuje jasný trend směrem k 5G. Navíc prodeje rostou navzdory omezeným dodávkám na trhu, na který dopadá nedostatek komponent u většiny dodavatelů elektroniky,“ popisuje Jakub Králík, manažer portfolia koncových zařízení Vodafonu.

Neomezená rychlost i slevy na telefony

Ceny 5G telefonů začínají už na 5,5 tisících korun, jak ukazuje e-shop Vodafonu. Aktuálně ovšem probíhá vánoční kampaň a to znamená, že každé telefonní číslo čeká sleva až 5000 korun na zařízení, a to při pořízení kombinované nabídky služeb. Sleva platí nejen na chytré telefony, ale také třeba na tablet, herní konzoli PlayStation nebo notebook a televizor.

Už v listopadu Vodafone navíc motivoval zákazníky, aby vrátili svůj vysloužilý telefon. Kdo ho odevzdal na pobočce Vodafonu od 15. do 29. listopadu, získal tak slevu na nákup nového zařízení až do výše 2000 korun. I v těchto zvýhodněných nákupech dominovaly 5G telefony, starý telefon přineslo a slevu využilo téměř 500 zákazníků.

Spolu s vánoční kampaní Vodafone upravil i své mobilní tarify. Nyní si u základního tarifu Neomezený Basic, ale i Neomezený Super zájemci mohou aktivovat každý měsíc zdarma datové ZRYCHLENÍ NA MAXIMUM. V běžném provozu jde o stovky Mb/s. Neomezenou rychlost mohou využít vždy tři libovolné dny v měsíci, aktivuje se v aplikaci Můj Vodafone nebo přes webovou samoobsluhu. Datové ZRYCHLENÍ NA MAXIMUM je připraveno také pro firemní tarify – neomezenou rychlost mají zákazníci k dispozici dokonce 7x 24 hodin měsíčně.

Další posun v pokrytí 5G sítí

Zmíněná možnost zrychlení tarifů zůstává už trvale, navazuje na rychlý posun Vodafonu v pokrývání sítí 5G. Ta je nyní dostupná pro celých 60 % procent populace (už v listopadu padla hranice 50 %), Vodafone je tak jasným tuzemským 5G lídrem. Přesné údaje ukazuje postupně aktualizovaná mapa pokrytí

Další informace přináší web o 5G