7. září 2021

Vodafone má nové členy nejvyššího vedení. Viceprezidentkou pro lidské zdroje je Magdaléna Wavle, oblast IT řídí Petr Brunclík

Do vedení společnosti Vodafone v Česku nastoupila další žena. Po třech letech totiž odchází z pozice viceprezidenta pro lidské zdroje Carle Clarke a na jeho místo přechází Magdaléna Wavle, která doposud působila ve Vodafonu jako ředitelka oddělení talentu a rozvoje. Milan Zíka končí na pozici viceprezidenta pro technologie a novým viceprezidentem pro informační technologie je Petr Brunclík, který přichází do Vodafonu ze slovinské NLB Group.

Carla Clarka, viceprezidenta pro lidské zdroje, střídá na pozici od září Magdaléna Wavle. Carl, který přišel do českého Vodafonu z centrály v Londýně, strávil v Česku tři roky a byl velkým zastáncem diverzity ve společnosti a na pracovišti. Stál v čele aktivit na podporu LGBT+ komunity a pomohl tak Vodafonu zařadit se mezi nejlepší LGBT+ zaměstnavatele na světě.

Viceprezidentka pro lidské zdroje

Nová viceprezidentka pro lidské zdroje Magdaléna Wavle doposud ve Vodafonu působila jako ředitelka oddělení talentu a rozvoje. Celou svoji pracovní kariéru se zaměřuje na práci s lidmi, zákaznickou zkušenost i na oblast byznysu s důrazem na HR. Před nástupem do Vodafonu pracovala na manažerských pozicích ve společnostech Microsoft nebo GE Money. Kromě České republiky má zkušenosti i z USA a Německa.

„Pro mě osobně bude i nadále důležité dostat správné lidi na správné místo. Firma se bude hodně měnit. COVID nám ukázal nové možnosti, umíme pracovat online a pro Vodafone vždy byla a je klíčová flexibilita. Proto také nabízíme všechny pozice na částečný úvazek,“ říká Magdaléna Wavle. A dodává: „Chci maximálně využít interních zdrojů, posouvat lidi v rámci firmy a dát jim šanci získávat nové dovednosti a zkušenosti. Věřím, že když bude firma pomáhat lidem rozvíjet kompetence, které uplatní napříč různými obory, bude úspěšná jako zaměstnavatel. Ráda bych navázala na práci Carla v oblasti diverzity a posilovala pověst Vodafonu jako společnosti, kde se dobře pracuje všem bez rozdílu.“

Viceprezident pro informační technologie

Milan Zíka odchází z pozice viceprezidenta pro technologie po více jak pěti letech. Stál u integrace technologií Vodafonu a UPC a za jeho působení Vodafone rozvinul svoje sítě LTE a připravil strategii pro zavedení sítí 5G.

Dosavadní roli viceprezidenta pro technologie nahrazují dvě nové role, a to viceprezidenta pro informační technologie a viceprezidenta pro sítě.

Novým viceprezidentem pro informační technologie je od září Petr Brunclík, který přichází z oblasti bankovnictví. Pracoval ve slovinské NLB Group jako provozní ředitel a předchozí pracovní zkušenosti má z firem, jako je Home Credit nebo GE Money.

Prioritou je pro mě spolupráce napříč firmou tak, aby Vodafone mohl realizovat svoje komerční strategie a uspět na telekomunikačním trhu v poskytování nových služeb. Stejně tak se zaměřím na zlepšování digitálních služeb pro naše zákazníky, zjednodušování IT, automatizaci a zrychlení dodávek,“ komentuje svoji novou roli Petr Brunclík.

Nejlepší fotbal světa na Vodafone TV: Přibude Liga mistrů i další prestižní přenosy. Televize je nyní navíc na 3 měsíce zdarma

Fotbalovou Ligu mistrů, ale taky německou Bundesligu nebo španělskou La Ligu budou moci od 7. září sledovat diváci Vodafone TV. Programovou nabídku totiž rozšíří kanály Nova Sport 3 a 4. Sportovní obsah televize od Vodafonu tak bude skutečně bohatý, kromě fotbalu, kde už jsou v nabídce i Evropské ligy s účastí českých týmů (kanály Sport 1 a 2), jde také o přenosy hokejové NHL nebo závody Formule 1. Sportovní kanály doplní širokou nabídku, ve které Vodafone TV přináší to nejlepší pro celou rodinu včetně videotéky s více než 2000 tituly a aplikace Netflix. Přitom díky probíhající kampani Spojení plné výhod zákazníci získají televizi na 3 měsíce zdarma, hradí pouze 70 korun za pronájem set-top boxu.