Vodafone pokryl Brno technologií LTE

18. března 2015

Vodafone dokončil práce na pokrytí Brna technologií LTE. Město a okolní lokality v tuto chvíli pokrývá více než 190 vysílačů vybavených nejmodernější technologií LTE. Zákazníci se v Brně a okolí mohou připojit k LTE na frekvencích 800 a 1800 MHz. LTE sítě Vodafonu v současnosti pokrývají 53 % populace a 73 % území České republiky.

„Brno jsme pokryli v rekordně krátkém čase a rychlý mobilní internet je dostupný i v jeho širokém okolí,“ říká Jiří Švarc, ředitel vývoje sítě společnosti Vodafone a dodává: „Pro připojení k LTE uživatelé potřebují příslušné LTE zařízení, libovolný datový tarif a novou LTE SIM kartu.“

Uživatelé v Brně a okolí mají nyní k dispozici rychlý mobilní internet, který dosahuje teoretické rychlosti stahování dat až 75 Mbit/s na frekvenci 800 MHz a až 150 Mbit/s na frekvenci 1800 MHz.

Vodafone se v letošním roce soustředí právě na pokrývání měst a kromě Brna a okolí LTE na Moravě již pokrývá Olomouc, Frýdek-Místek a Třinec.

Ke konci února 2015 Vodafone Turbo Internetem (rychlý mobilní internet na 3G + LTE) pokrýval již 96 % české populace, což představuje 85 % území republiky. Více informací a mapy pokrytí Turbo Internetem naleznete na adrese www.vodafone.cz/turbo.