Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Vodafone opět vylepšuje tarify pro osoby se zdravotním postižením

26. října 2020

Na základě průzkumu o potřebách lidí se zdravotním omezením Vodafone vylepšuje své tarify pro OZP a zvýhodněnou nabídku rozšířil o pevný internet a televizi. K jednomu z tarifů navíc přidává Chat Pass zdarma, díky kterému zákazníci nespotřebovávají data při chatovaní. Nová nabídka pomůže lidem, kteří se i kvůli koronaviru dostali do větší sociální izolace. Vodafone zároveň podporuje i své zaměstnance se zdravotním postižením nebo znevýhodněním, pro které má řadu speciálních benefitů. Díky interní kampani a otevřené komunikaci jich za poslední rok odkrylo svůj hendikep 4x více než doposud.

Prostřednictvím technologií posiluje Vodafone propojení mezi lidmi. Silná lidská síť je pro osoby se zdravotním postižením klíčovou podporou. Ať už jsou to čtečky nebo audioknihy pro nevidomé, interaktivní mapy pro vozíčkáře nebo aplikace na online video tlumočení ze znakového jazyka – využívání všech těchto pomocníků Vodafone podporuje vylepšenými tarify.

Pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P a osoby závislé na pomoci ve II., III. a IV. stupni už loni připravil tarif za poloviční cenu: 549,50 korun měsíčně. V ceně bylo a nadále je neomezené volání i SMS, 1000 minut do zahraničí, roaming v EU a 40 GB dat (20 GB je třeba každý měsíc aktivovat v aplikaci Můj Vodafone).

Letos nabídku rozšiřuje o neomezený tarif za 599 Kč měsíčně k internetu na doma.

A k nejlevnějšímu základnímu tarifu, který stojí 299 Kč měsíčně, přidává Vodafone navíc Chat Pass zdarma. Díky tomu se zákazníkům nepočítají data při chatování třeba v aplikaci WhatsApp nebo Skype.

Nově Wi-fi na doma a Vodafone TV

Kromě přenosné Wi-fi nabízí pro zákazníky se zdravotním postižením, kteří nemají doma kabelové připojení Wi-fi na doma s neomezeným objemem dat za 359 Kč měsíčně fungující na 4G LTE. Navíc přidává nabídku Vodafone TV Komfort se 110 programy za 289 Kč měsíčně.

Na stávající i nové zákazníky se zdravotním postižením čeká také nový redesignovaný web, kde je možné všechny služby pořídit online.  Více informací na vodafone.cz/ztp a v přiloženém letáku.

V práci bez diskriminace

Vodafone vytváří vhodné pracovní podmínky zaměstnancům bez ohledu na věk, pohlaví, kulturní původ nebo zdravotní hendikep. Svým zaměstnancům se zdravotním postižením nebo znevýhodněním nabízí kromě bezbariérové budovy, možnosti práce z domova, flexibilní pracovní doby nebo úpravy pracovního prostředí také pět dnů osobního volna navíc, jeden den placeného volna na komunikaci s úřady a navýšení počtu zaměstnaneckých benefitních bodů na volnočasové aktivity.

Vodafone dbá na to, aby firemní kultura byla k lidem s postižením co nejotevřenější a aby lidé se zdravotním hendikepem ve firmě své specifické potřeby neskrývali. Díky otevřenosti významně roste počet zaměstnanců s úředně uznaným zdravotním znevýhodněním či invaliditou, ačkoli dříve řada z nich měla zábrany o tomto tématu hovořit.

„Náš interní program pro zdravotně postižené či znevýhodněné osoby nám pomohl pochopit, že i významná zdravotní omezení jsou často neviditelná,“ říká Jan Klouda, viceprezident pro právní záležitosti, řízení rizik a korporátní bezpečnost, který je ambasadorem této aktivity ve firmě. „Za poslední rok se zečtyřnásobil počet zaměstnanců, kteří s námi o svých zdravotních problémech otevřeně mluví. Jejich důvěry si velmi vážíme,“ dodává.

Cena Rafael pro aplikaci Cash Reader

Stejně jako v minulých letech byl Vodafone i letos v říjnu součástí konference INSPO (Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami). Jde o největší konferenci v Česku zaměřenou na využití technologií pro osoby se specifickými potřebami, kterou firma podporuje skrze vlastní Nadaci Vodafone. Letošní jubilejní 20. ročník se uskutečnil kvůli pandemii poprvé v online prostředí. V živém dvouhodinovém vysílání byla kromě rozhovorů se zajímavými hosty udělena i tradiční Cena Nadace Vodafone Rafael, kterou nadace dává za nejlepší ICT inovaci pro zkvalitnění života lidí se zdravotním postižením. Tento rok ji získali tvůrci mobilní aplikace Cash Reader, která umožňuje nevidomým prostřednictvím chytrých mobilů rozpoznávat bankovky mnoha zemí světa. Výhru 200.000 Kč využije vítězný projekt mimo jiné na přidání nové funkce do aplikace, která současně s rozpoznáním bankovky převede její hodnotu podle aktuálního kurzu do domácí měny.

„Pomocí online živého vysílání INSPO 2020 jsme chtěli ukázat, že videokonference sice přímý prožitek z osobního kontaktu plně nenahradí, ale na druhou stranu představují mnoho nových možností, především co do přístupnosti publika. Připojit se může větší počet lidí a účastnit se mohou i ti, kteří by dorazit nemohli. A i touto formou vlastně představujeme praktickou ukázku využívání ICT inovací, které dokážou zkvalitnit každodenní život nejen lidí s hendikepem, ale jak nám doba ukazuje, tak i široké veřejnosti“ uvedl Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone, která je už sedmým rokem generálním partnerem konference INSPO.