Vnitrofiremní volání je nejvyužívanější službou mezi firemními zákazníky

26. října 2006

Vnitrofiremní volání je nejvyužívanější službou mezi firemními zákazníky Vodafonu. Některou z VPN služeb využívá již 51% z nich. Průměrná úspora nákladů zákazníka, který některou z VPN služeb využívá, se pohybuje okolo 14 400 Kč za rok. Služby VPN firma nebo VPN firma neomezeně využívá již 51% firemních zákazníků Vodafonu. Podle interních výzkumů Vodafonu realizují firemní zákazníci v průměru dvě třetiny hovorů v rámci firmy a na stálou skupinu pěti externích čísel (např.

Služby VPN firma nebo VPN firma neomezeně využívá již 51% firemních zákazníků Vodafonu. Podle interních výzkumů Vodafonu realizují firemní zákazníci v průměru dvě třetiny hovorů v rámci firmy a na stálou skupinu pěti externích čísel (např. obchodní partnery). Díky vnitropodnikovému volání lze náklady za tento objem hovorů podstatně snížit.

Každý měsíc zaplatí firemní zákazníci Vodafonu, kteří VPN služby využívají, o 24 miliónů Kč měsíčně méně za volání, ve srovnání s tím, kolik by zaplatili, pokud by volali za standardní ceny dle svého tarifu.

Nejvíce firemních zákazníků Vodafonu, kteří VPN volání využívají, sídlí v Praze (20%) a v jihomoravském kraji (13%). Zákazníci využívají VPN zejména s telefony Nokia (66%) a Siemens (14%). Mezi telefony Nokia dominují zejména modely Nokia 3410 a Nokia 3310.

Vodafone nabízí novým i stávajícím firemním zákazníkům tyto VPN služby:

VPN firma

• minuta hovoru v rámci sítě VPN stojí 1 Kč a měsíční paušál je 40 Kč (bez DPH)
  • službu si může pořídit každý firemní zákazník s alespoň 2 SIM kartami
  • aktivace služby je zdarma

VPN firma neomezeně

• minuta hovoru v rámci sítě VPN firma neomezeně stojí 0 Kč a měsíční paušál je 200 Kč (bez DPH), může však být na vaší nové SIM kartě s Nabitým tarifem odpuštěn i natrvalo
  • službu si může pořídit každý firemní zákazník s alespoň 2 SIM kartami
  • podpis písemné zákaznické smlouvy není nutný (zákazníci bez smlouvy mohou využívat službu maximálně se 4 SIM kartami)
  • aktivace služby je zdarma