1. března 2022

Vodafone pomáhá Ukrajině. Zavedl volání i roaming zdarma, věnuje nabité SIM karty uprchlíkům a spustil sbírku mobilů

V době krize je důležité, aby lidé mohli zůstat ve spojení. Vodafone proto nabízí pomocnou ruku i válkou zasažené Ukrajině a jejím obyvatelům. Kromě zavedení bezplatných hovorů mezi Českem a Ukrajinou podporujeme uprchlíky, kterým věnujeme SIM karty s kreditem ve výši 500 Kč. Každý se také může zapojit do sbírky mobilních telefonů.

Počet hovorů z Česka na Ukrajinu po začátku války oproti běžnému provozu narostl o tisícovky procent. Rozhodli jsme se proto okamžitě pomoci těm, kteří se snaží spojit se svými rodinami i přáteli. Všechny hovory i SMS na ukrajinská čísla  jsou nyní z naší mobilní sítě zdarma a zavedli jsme i bezplatný roaming - to znamená, že na Ukrajině jsou zdarma volání i SMS na ukrajinská a česká telefonní čísla, zdarma jsou i příchozí hovory.

Poskytli jsme také dvě pojízdné mobilní základnové stanice kolegům v Maďarsku k posílení sítě blízko ukrajinských hranic.

Věnujeme SIM karty a mobilní telefony válečným uprchlíkům

Voláním zdarma mezi Českem a Ukrajinou pomoc Vodafonu neskončila. Darujeme nyní 1000 SIM karet přes neziskové organizace, které je rozdělí mezi uprchlíky. Na každé předplacené kartě je kredit 500 korun. A jsme v případě zájmu připraveni i na další pomoc.

Kromě SIM karet ovšem některým uprchlíkům chybí i samotný přístroj. Zorganizovali jsme proto sbírku mobilních telefonů, do které se může zapojit každý, bez ohledu na to, jakého má mobilního operátora. Stačí přinést svůj přístroj společně s nabíječkou na jakoukoliv prodejnu Vodafonu nebo odeslat balíkem s heslem „Mobily Ukrajina“ na adresu náměstí Junkových 2808/2, 155 00 Praha 5.

Každý z odevzdaných telefonů uvedeme do továrního nastavení (tedy odborně smažeme veškerá data), opatříme předplacenou SIM kartou v hodnotě 500 Kč a prostřednictvím neziskových organizací předáme ukrajinským uprchlíkům před válkou, kteří už dorazili nebo v následujících dnech dorazí do bezpečí v České republice. Sbírka probíhá do 7. 3. 2022.

Nadace Vodafone věnuje 2 miliony Kč na podporu uprchlíků, spustila také zaměstnaneckou sbírku

Na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny darujeme 2 miliony Kč prostřednictvím organizace Člověk v tísni. Podpora je součástí pomoci z humanitárního fondu Vodafone Foundation pro UNHCR a neziskové organizace v ČR, Maďarsku a Rumunsku v celkové výši půl milionu eur. Pomáhají i zaměstnanci Vodafonu – na pomoc Ukrajině prostřednictvím Člověka v tísni jsme otevřeli i zaměstnaneckou sbírku.

#TogetherWeCan

Vodafone má nového člena nejvyššího vedení. Viceprezidentem odpovědným za provoz a rozvoj sítí je Miroslav Bula

Vedení Vodafonu posílilo o dalšího člena. Miroslav Bula se stává novým viceprezidentem pro síťové technologie.