30. června 2021

Být on-line za 79 korun měsíčně. Základní mobilní datový tarif navýší Vodafone na desetinásobek

U základního datového tarifu Připojení na měsíc navýší Vodafone objem dat trvale ze 100 MB na 1 GB. Takový balíček už dokáže pokrýt obyčejnou měsíční spotřebu, kam patří například prohlížení webu, chatovací aplikace, vyhledávání v mapách nebo jízdních řádech. Tarif využívají především majitelé předplacených karet, ale je určený každému, kdo se potřebuje třeba jen občas ze svého telefonu dostat na internet. Ke změně dojde koncem léta. Vodafone po úspěšné nabídce rychlého pevného internetu za polovinu napořád a zavedení nových neomezených mobilních tarifů pokračuje v digitalizaci Česka.

Vodafone nedávno představil nové neomezené datové tarify, které si poradí třeba i s pravidelným sledováním televizních přenosů ve vysoké kvalitě. Ve své nabídce ovšem firma myslí také na ty, kteří internet využívají méně často a preferují předplacené karty. Proto Vodafone upravuje základní datový tarif Připojení na měsíc. Jde o službu pro každého, jehož tarif standardně neobsahuje data, a přesto by rád využíval internet. Tarif se zákazníkovi aktivuje a účtuje až v momentě, kdy se připojí k datové síti – například spustí mobilní prohlížeč nebo aplikaci vyžadující mobilní data. Do té doby zákazník data nečerpá a ani se mu nic neúčtuje.

„Za 49 korun jsme dosud nabízeli 100 MB dat, nově to bude za 79 korun 1 GB dat. To znamená, že za cenu vyšší o 30 korun dostane zákazník desetinásobek. Vodafone při digitalizaci společnosti odstraňuje další bariéry i obavy, že si lidé nemohou mobilní připojení k internetu kdykoliv dovolit. Je mnoho obyčejných situací, kdy vám datové připojení pomůže. Chceme, aby si každý mohl v případě potřeby kdekoliv vyhledat třeba dopravní spojení, pročítat web nebo být přes chatovací aplikace a sociální sítě v kontaktu s blízkými,“ říká Simona Lišková, ředitelka marketingu Vodafonu.

Spotřeba dat stále pod kontrolou

Po aktivaci tarifu zákazník nově získá 1 GB dat na následujících 30 dní. Pokud data vyčerpá, tarif se mu kompletně obnoví – dostane opět 1 GB za 79 korun na nových 30 dní. Stačí si tak hlídat jenom dostatek kreditu na obnovení. O čerpání dat přitom zákazníka budou informovat SMS, a to při využití 75 %, 90 % a 100 % datového objemu, nebo si stav může ověřit v samoobsluze Můj Vodafone.

Kdo chce mít svou útratu bezpečně pod kontrolou, může si pro přikupování dat jednoduše nastavit limit v samoobsluze Můj Vodafone. Když nebude chtít další data používat, nastaví si limit na nulu.

Připojení na měsíc je základní datový tarif, který si zákazník aktivuje už pouhým připojením k síti, a proto Vodafone o změně informuje s dostatečným předstihem. Tarif mohou využívat majitelé předplacených karet, ale i klasických (třeba starších) tarifů bez datového balíčku. Upravená nabídka bude platná od začátku září, další informace najdete na webu tam.je/zmena

Vodafone nabízí pomoc v oblastech zasažených tornádem. Bude zdarma poskytovat služby a daruje telefony se SIM kartami

V době krize je nejdůležitější, aby lidé mohli zůstat ve spojení. Vodafone proto nabízí pomocnou ruku všem, kterým během včerejší noci vstoupila do života živelná katastrofa. Lidem a firmám v nejvíce zasažených oblastech na Hodonínsku a Břeclavsku po dobu dvou měsíců nebudou účtovány služby, ať už se jedná o mobilní tarif, internet nebo televizi. Obyvatelům postižených obcí, kteří přišli o telefon, také firma nabídla přes místní samosprávy nový telefon s předplacenou SIM kartou nabitou neomezeným voláním, SMS a balíčkem dat na 6 měsíců.