Vodafone přináší nejširší zabezpečení mobilního internetu

11. února 2008

Zákazníci Vodafonu mohou v rámci zabezpečení mobilních telefonů aktivovat svým dětem například „Dětský profil“, který zamezuje přístupu k erotickému obsahu na portálu Vodafone live!, blokovat volání na čísla řídící se speciálním ceníkem (předčíslí 900, 906 a 909) nebo využít jeden z nástrojů Výdajů pod kontrolou. Vodafone, jako první operátor v ČR přinese v dubnu nejširší zabezpečení mobilního internetu tím, že rozšíří „Dětský profil“ i na zbytek internetu přístupného z mobilu. Operátor tak pokračuje ve své strategii měnit pravidla ve prospěch zákazníka. „Vodafone už dnes rodičům umožňuje chránit děti před nevhodným obsahem na internetu a bude i nadále lídrem českého trhu v rozšiřování možností zabezpečení mobilních telefonů“, říká Přemysl Filip, senior manažer společenské odpovědnosti Vodafonu. Zabezpečení mobilních telefonů u Vodafonu: 1) Dětský profil Každý uživatel portálu Vodafone live! si může v internetové samoobsluze nastavit Dětský profil, ve kterém je zablokován přístup k erotickému obsahu.

Zabezpečení mobilních telefonů u Vodafonu:

1) Dětský profil

Každý uživatel portálu Vodafone live! si může v internetové samoobsluze nastavit Dětský profil, ve kterém je zablokován přístup k erotickému obsahu. Jako první mobilní operátor v ČR Vodafone umožní od dubna 2008 Dětský profil nastavit kromě portálu Vodafone live! i na zbytek internetu přístupný z mobilu. Pomocí klasifikace webových stránek respektované organizace Internet Watch Foundation budou blokovány podezřelé stránky.

2) Blokace Premium SMS

Pomocí blokace celé sekce Premium SMS zamezí zákazník volání na čísla s předčíslím 900, 906 a 909, tedy čísla řídící se speciálním ceníkem. Od června 2008 pak bude možno při nastavení Dětského profilu zablokovat i vybrané služby Premium SMS a Audiotex.

3) Další nástroje pro výdaje pod kontrolou
  • Chytrý přehled: zákazník může kdykoliv snadno a zdarma zjistit kolik zatím protelefonoval na telefonním čísle i celém zákaznickém účtu
  • FlexiLimit: zákazník je zdarma informován SMS zprávou, jestliže překročil částku, kterou si nastavil
  • FlexiStrop: jestliže zákazník dosáhne stanoveného volacího stropu, sim karta mu je automaticky zablokována a bude fungovat pouze pro přijímání hovorů a SMS zpráv