OSKAR PŘEDAL VÍTĚZI OSKARNEVALU MILION KORUN

29. října 2002

Do Oskarnevalu se celkem zapojilo 150 tisíc Oskarových zákazníků. Být mezi Oskarovými zákazníky se opravdu vyplatí – o tom se na vlastní kůži přesvědčila Ivana Kociánová ze Středočeského kraje, která vylepšila svůj rodinný rozpočet o milión korun. Zvítězila totiž ve finále Oskarnevalu – velkého seriálu soutěží a her, který Oskar uspořádal pro své zákazníky. Finále Oskarnevalu se odehrálo v sobotu 26. října v populárním pražském klubu Duplex.

• Do Oskarnevalu se celkem zapojilo 150 tisíc Oskarových zákazníků.

Finále Oskarnevalu se odehrálo v sobotu 26. října v populárním pražském klubu Duplex. Ve znalostní a rychlostní soutěži se zde „naživo“ utkalo sedm nejlepších finalistů, kteří získali nejvíce bodů v předchozí Oskarově SMS soutěži. Ivana Kociánová projevila nejlepší znalosti, reakci i nervy, když v závěrečném rozstřelu těsně zvítězila nad všemi rivaly.

Oskarneval byl zahájen již v květnu letošního roku jako oslava aktivace miliontého zákazníka v síti Oskar. Nejprve Oskarovi uživatelé měřili síly ve velkém internetovém IQ Testu. Pak se utkali o hodnotné ceny v SMS Herně, později v létě soutěžili o nejlepší historku z prázdninových cest, nejvtipnější přání k Oskarovu svátku a nejpůvabnější milostné psaníčko. Do her Oskarnevalu se zapojilo celkem na 150 tisíc Oskarových zákazníků.

„Cíl Oskarnevalu – umožnit všem zákazníkům Oskara soutěžit o atraktivní ceny – se plnou měrou vydařil. Každý sedmý Oskarův klient si s námi zahrál a spousta z nich vyhrála špičkové telefony a další ceny,“ uvedla Sylvie Scott, viceprezidentka pro marketing a prodej. „Oskarneval si získal tak velkou popularitu a odezvu, že zvažujeme možnost pořádání podobných soutěžních programů pro Oskarovy zákazníky i v budoucnu.“

Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v ČR zahájil 1. března 2000 pod značkou Oskar. Do června 2002 si Oskara vybralo více než 1.070.000 zákazníků, což jej řadí mezi nejrychleji se rozvíjející operátory startující ze třetí pozice v Evropě. V současnosti je Oskar jediným operátorem v České republice s trvale rostoucím podílem na trhu.

Český Mobil patří prostřednictvím ClearWave N.V. do skupiny spadající pod telekomunikační společnost Telesystem International Wireless (TIW). Akcie TIW jsou kótovány na torontské burze ("TIW") a na burze Nasdaq ("TIWI").