OSKAR JE VNÍMÁN JAKO NEJPOKROKOVĚJŠÍ A NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ SPOLEČNOSTÍ V ČR

14. ledna 2002

Podle veřejnosti prodělává Oskar nejrychlejší rozvoj ze všech českých firem Společnost Český Mobil zvítězila ve čtyřech z deseti kategorií pravidelného průzkumu Firemní Image Sensor, který na reprezentativním vzorku tisícovky respondentů organizuje agentura RCA Research. Podle názoru veřejnosti je Oskar nejen nejpokrokovější a nejdravější společností v ČR, ale je též nejvstřícnější vůči klientům a prodělává nejrychlejší rozvoj. V celkovém hodnocení podle všech kategorií získal Český Mobil 4. místo a je podle hodnocení agentury RCA Research “jedinou firmou, která má stále se zlepšující výsledky.” Vybrané dílčí výsledky podle jednotlivých kritérií: Firma nejvstřícnější vůči klientům  Nejpokrokovější firma 1.

• Podle veřejnosti prodělává Oskar nejrychlejší rozvoj ze všech českých firem

Vybrané dílčí výsledky podle jednotlivých kritérií:

Firma nejvstřícnější vůči klientům  Nejpokrokovější firma
1. Český Mobil 3,7 bodů 1. Český Mobil 7,1 bodů
2. Eurotel 3,3 bodů 2. Škoda Auto 6,8 bodů
3. Česká spořitelna 2,6 bodů 3. Eurotel 4,1 bodů
4. Český Telecom 2,1 bodů 4. RadioMobil 2,6 bodů
5. Škoda Auto 2,0 bodů 5. Český Telecom 2,6 bodů

Nejdravější firma Firma s největším rozvojem:
1. Český Mobil 7,7 bodů 1. Český Mobil 7,8 bodů
2. Český Telecom 6,9 bodů 2. Škoda Auto 5,8 bodů
3. Škoda Auto 6,8 bodů 3. EuroTel 4,2 bodů
4. Eurotel 6,8 bodů 4. Český Telecom 3,8 bodů
5. RadioMobil 3,0 bodů 5. RadioMobil 2,6 bodů

Pramen: RCA Research

O průzkumu Company Image Sensor

Průzkum realizuje společnost RCA Research na reprezentativním vzorku populace České republiky s počtem respondentů n = 1000 ve věku 16 a více let. Průzkum se periodicky opakuje ve stejném rozsahu vždy v měsících květnu a listopadu. Dotazování respondentů pro aktuální vlnu průzkumu probíhalo ve druhé polovině listopadu 2001.

Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v České republice zahájil 1. března 2000 s označením služeb Oskar. Třetí čtvrtletí roku 2001 Oskar završil s počtem 680 000 zákazníků, a zaujal tak přední místo mezi operátory startujícími ze třetí pozice ve střední Evropě. Oskarův úpěšný rozvoj byl také oceněn nominací na cenu Nejlepší mobilní operátor na World Communication Awards udělovaných v Londýně. Český Mobil patří prostřednictvím ClearWave N.V. do skupiny telekomunikační společnosti Telesystem International Wireless (TIW). Akcie TIW jsou kótovány na torontské burze ("TIW") a na burze Nasdaq "TIWI").