Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

OSKAR IMAX VÍTÁ DIVÁKY

20. března 2003

První a jediné 3D kino v České republice - Oskar IMAX - zahájilo činnost Díky spolupráci s Oskarem odpovídá vstupné cenám v běžných kinech Oskar IMAX dnes slavnostní premiérou velkoformátové dvoj- a trojrozměrné projekce zahájil provoz v pražském Paláci Flóra. Oskar IMAX poskytuje dětem i dospělým poznatky o světě, který nás obklopuje, a motivuje k zájmu o vědu a přírodu. Celá řada filmů IMAX, které budou promítány v kině Oskar IMAX, vznikla v úzké součinnosti s NASA, National Geographic, Discovery či Smithsonian Institute. Nejlepší z těchto filmů jsou v mnoha zemích světa efektivně využívány jako vysoce motivační, interaktivní vzdělávací nástroj, oblíbený mezi studenty i žáky. Díky partnerství s Oskarem bude Oskar IMAX schopen plně realizovat své vzdělávací aktivity v České republice.

• První a jediné 3D kino v České republice - Oskar IMAX - zahájilo činnost
  • Díky spolupráci s Oskarem odpovídá vstupné cenám v běžných kinech

„Pečlivě jsme vybírali oblast, s níž bychom chtěli spojit své jméno. Oskar se do povědomí Čechů chce zapsat nejen jako poskytovatel mobilních služeb, ale i jako společnost, která svou činností obohacuje všední život novými zážitky. Zpřístupnit tak zážitek z IMAXu širším vrstvám návštěvníků chápeme jako přímé a logické vyústění našich aktivit,“ uvedl Igor Přerovský, ředitel firemní komunikace Oskara, hlavního partnera Oskar IMAX. „Interaktivní vzdělávací programy špičkové technické úrovně, které tvoří nedílnou součást programu Oskar IMAX, pro nás představují dlouhodobou investici do budoucích generací,“ doplnil Přerovský.

Prvními filmy, které se budou promítat v kině Oskar IMAX v Paláci Flóra, budou dvě tématicky odlišné projekce - "T-Rex", který zavede diváka zpět do éry dinosaurů, a snímek „Do hlubin“, ten divákům umožní prožít zkušenosti z potápění v teplých vodách Kalifornie. Oskar IMAX rovněž uvede velkolepý dvojrozměrný přírodovědný snímek „Africké sloní království“.

Filmy "T-Rex", "Do hlubin" a "Africké sloní království" byly odborníky z Výzkumného ústavu pedagogického v Praze zařazeny jako první do vzdělávacího programu Oskar IMAX. Vzdělávací program, který získal oficiální záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, má za cíl podpořit motivaci studentů a žáků k získávání dalších vědomostí a vzbudit snahu o pochopení okolního světa. Součástí programu jsou metodické pokyny pro učitele napomáhající využití filmu IMAX jako učebního nástroje ve výuce v souladu s osnovami, bezplatné cvičebnice pro žáky nabízející nápaditá cvičení a mnoho doplňujících informací k obsahu filmu.

Navzdory vysokým investicím do stavby pražského Oskar IMAXu a nákladům na jeho nejmodernější technologické vybavení je vstupné díky spolupráci s Oskarem na velmi rozumné úrovni odpovídající běžným kinům typu multiplex. Vstupenka do kina Oskar IMAX stojí 155 Kč. Zvýhodněné vstupné pro dítě činí 109 Kč a rodinná vstupenka pro dvě děti a dva dospělé se prodává za 440 Kč. Na školní vstupenky kino Oskar IMAX poskytne 80 až 90 Kč slevy.

Oskar IMAX
Oskar IMAX poskytuje jedinečný filmový zážitek. Nejmodernější technologie – největší plátno na světě s rozměry 20x25 metrů, které je 10x větší než klasické filmové plátno, zvukový systém o výkonu 12 000 W spolu s projektorem o výkonu 30kW, který umožňuje dvoj- a trojrozměrné promítání, umožňuje divákům být součástí děje filmu. Provozovatelem kina Oskar IMAX je v České republice společnost I.T. Czech Cinemas, majitel sítě multiplexů Cinema City.

Oskar IMAX denně nabídne od 10.00 hodin do 22.00 hodin 10 až 12 promítání. Cena vstupenky bude 155 Kč. Oskar IMAX nabídne speciální slevy pro rodiny, organizované skupiny, a hlavně pro školy.

Český Mobil
Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v ČR zahájil 1. března 2000 pod značkou Oskar. Do 31. prosince 2002 si Oskara za svého mobilního operátora zvolilo více než 1.179.000 zákazníků, což jej řadí mezi nejrychleji se rozvíjející operátory startující ze třetí pozice v Evropě. V současnosti je Oskar jediným operátorem v České republice s trvale rostoucím podílem na trhu.

Český Mobil patří prostřednictvím ClearWave N.V. do skupiny spadající pod telekomunikační společnost Telesystem International Wireless (TIW).