Odborníci z neziskovek budou stínovat top manažery Vodafonu

14. října 2010

Nadace Vodafone nabízí odborníkům neziskového sektoru možnost zúčastnit se až šestitýdenní placené stáže ve společnosti Vodafone. Lidé z neziskovek tak budou moci načerpat zkušenosti z komerčního sektoru v odděleních, o které je v neziskovém sektoru největší zájem. Například v marketingu, lidských zdrojích, financích, nebo strategii a plánování. Projekt je obrácenou variantou úspěšného programu Rok jinak, v rámci nějž pracují manažeři z komerčního sektoru rok pro české neziskovky. „Pro motivované lidi z neziskovek je tento projekt velmi zajímavou příležitostí, která jim umožní podívat se na svou každodenní práci z jiného úhlu pohledu,” říká Hana Vosmíková ze Sdružení Via a dodává: „Neméně důležité bude pro účastníky programu vidět práci zkušených firemních manažerů v ´přímém přenosu´.

Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone k tomu dodává: „Věříme, že tento program může neziskový sektor výrazně posílit co se týče dalšího profesionálního růstu jeho pracovníků i rozvoje organizací, v nichž pracují.”

Součástí stáže je:

• práce v týmu v konkrétním oddělení Vodafonu dle výběru
  • práce na konkrétních projektech
  • stínování manažerů
  • mentoring a konzultace

Po dobu stáže uhradí Nadace Vodafone účastníkům programu vybraným prostřednictvím výběrového řízení stipendium vycházející z jejich aktuální mzdy a výše úvazku.

Program je otevřen všem pracovníkům neziskových organizací, kteří v NNO pracují minimálně jeden rok a z minimálně půl roku na současné pozici. Více informací zájemci naleznou na www.nadacevodafone.cz.