Vodafone logo pro tisk nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

23. června 2021

Nepodceňujte mobilní zabezpečení vašich dětí

Až budete pořizovat novou školní výbavu svým dětem možná se rozhodnete, že jim do aktovky letos přibalíte i první mobil nebo tablet. Nezapomeňte, že je vaši ratolest při vykročení do digitálního světa potřeba vést za ruku. Podceňovat nebezpečí, které na ně číhá, se nemusí vyplatit.

Ztráta a krádež

Připravte své dítě na skutečnost, že o svůj telefon může kvůli různým nenechavcům přijít. 
Pomozte svým dětem nastavit heslo jejich telefonu.
Vysvětlete mu základní zásady bezpečnosti:

  • neukazovat zbytečně telefon na veřejnosti, nepůjčovat ho, nenechávat ho ležet bez dozoru na školní lavici apod.

A jak při případné ztátě zablokovat SIM kartu?

Výdaje

Hlídejte výdaje svých dětí se službou FlexiLimit a FlexiStrop. U FlexiLimitu nastavíte dítěti částku, kterou může maximálně utratit. Po dosažení 75 % a 100 % nastavené hodnoty vám automaticky přijde SMS s upozorněním. Službu ale neodstřihneme, jen budete vědět, kolik ze svéh rozpočtu už vaše dítě vyčerpalo. U Flexistropu po dosažení limitu naopak placené služby omezíme. Upozorníme vás při dosažení 50 %, 90 % a 100 % zadaného limitu.

Nevhodný obsah

Děti bývají často pokročilejší uživatelé internetu a mobilních technologií než jejich rodiče. Ne všechna zákoutí internetu by ale měly navštívit. Nabízíme vám proto možnost jim zablokovat přístup k nevhodnému obsahu. S naší aplikací Family Security pak přímo v mobilu nebo tabletu vašeho dítěte zamezíte přístupu k nevhodnému obsahu. V aplikaci Můžete blokovat nevhodné webové stránky nebo jednoduše využít doporučené filtry pro různé věkové skupiny.