Vodafone Zoom: S mobilem na dovolené

20. června 2007

Vodafone Zoom průzkum na téma „S mobilem na dovolené“ potvrzuje, že roaming se stal běžně využívanou mobilní službou, jelikož ho o dovolené využívá až 92 % respondentů. Téměř všichni (99 %) ze zahraničí SMSkují, více než polovina (52 %) ze zahraničí volá, přičemž nejčastěji zasíláme SMS informaci, že je vše v pořádku (83 %). Za cenově nejpřijatelnějšího operátora s nejmenším množstvím překážek v rámci roamingu označili respondenti Vodafone. Respondenti ocenili hlavně roamingovou službu Vodafone Passport (82 %), kterou operátor nabízí, jelikož odstraňuje cenové bariéry (důležité pro 54 %) a následně též kontrolu přijímaných hovorů (důležité pro 43 %). Téměř 1/5 respondentů přitom potvrdila, že by vzhledem k výhodnějším cenovým podmínkám roamingu změnili svého stávajícího operátora.

Vzhledem k zákaznickým preferencím a blížícímu se času dovolených, zlevnil Vodafone cenu propojovacího poplatku z 29,75 Kč za 20 minut (propojovací poplatek je účtován na na začátku 1. a 21. minuty) na 22 Kč s DPH.

Kromě SMS a volání je nejčastěji používanou funkcí mobilního telefonu o dovolené kalendář nebo budík (59 %). Hned po informativních SMS zprávách (83 %) často voláme/textujeme, abychom sdělili zážitky (57 %), abychom zjistili jak se mají blízcí doma (45 %), nebo z pracovních důvodů (16 %).

Mezi země kam nejčastěji cestujeme patří Slovensko (54 %) Chorvatsko (52 %) a Německo (49 %). Dovolené s námi nejčastěji tráví rodina (33 %), jen partner (24 %) nebo přátelé (21 %). Před odjezdem do zahraničí zjišťují téměř 3/4 ceny služeb a přes 3/5 zjišťují roamingové partnery operátora.

Vodafone zákazníci

Zákazníci Vodafonu si nejvíce zjišťují ceny za roaming a také roamingové partnery svého operátora. Nejraději jezdí na dovolenou se svými přáteli nebo jen s partnerem.

T-Mobile zákazníci

Zákazníci T-Mobilu zjišťují nejméně roamingové partnery svého operátora. Nejčastěji zasílají SMS milenkám, ale na dovolenou jezdí nejčastěji s rodinou.

O2 zákazníci

Zákazníkům O2 se nejvíce zamlouvá služba Vodafone Passport. Ceny jejich operátora se jim zdají nejčastěji drahé, ovšem na cestách mobil používají nejvíce.