Vodafone začal přispívat na Zelenou energii

26. března 2008

Vodafone se od února 2008 připojil k projektu Zelená energie. Zavázal se tak hradit příspěvek k ceně odebrané elektřiny, který je určen na podporu obnovitelných zdrojů. V roce 2008 bude odběr Zelené energie Skupiny ČEZ pokrývat přibližně 20 procent z celkové spotřeby elektřiny Vodafonu. Vodafone patří mezi prvních 50 velkých firem v ČR, které příspěvkem 10 haléřů za kilowatthodinu k běžné ceně elektřiny podporují financování prospěšných projektů výzkumu, vzdělávání a využití energie z obnovitelných zdrojů, tedy slunce, vody, větru nebo biomasy. „Příspěvek na Zelenou energii rozšiřuje odpovědné aktivity Vodafone v ekologické oblasti.

„Příspěvek na Zelenou energii rozšiřuje odpovědné aktivity Vodafone v ekologické oblasti. Ke zlepšení životního prostředí přispívá také například náš program recyklace telefonů, dobrovolnické aktivity zaměstnanců včetně vrcholového vedení v regionech nebo kampaň praktických příkladů, jak se chovat k životnímu prostředí ohleduplněji,“ říká Přemysl Filip, senior manažer společenské odpovědnosti Vodafone.

Vodafone dlouhodobě usiluje o to, aby jeho činnost byla odpovědná a minimalizovala dopady na životní prostředí. V rámci boje proti globálním klimatickým změnám se celá skupina Vodafone dobrovolně zavázala snížit do roku 2011 spotřebu energie o 40% na jednotku přenesených dat. Část finančních prostředků ušetřených na spotřebě v síti je směrována do projektu Zelené energie.

Vodafone prostřednictvím vlastních „zelených“ projektů získává peníze na ochranu životního prostředí i přímo. Díky recyklaci starých mobilů, kdy za každý přístroj, který kdokoliv odevzdá na prodejně, přispívá Vodafone průměrně 3 Eura na konkrétní ekologický projekt Nadace Vodafone. Za minulý rok bylo takto předáno Nadaci téměř 270 tisíc Kč.

Více o společenské odpovědnosti Vodafone najdete na: www.vodafone.cz/odpovednost