Vodafone v roce 2010 otevřel 56 franšízových prodejen

28. prosince 2010

Vodafone je blíž k 600 000 zákazníků, kteří dosud museli za službami Vodafone cestovat i desítky kilometrů. Zájem franšízantů i zákazníků o tuto formu prodeje produktů a služeb Vodafone předčil očekávání. V roce 2010 otevřel Vodafone 56 prodejen, kiosků nebo prodejních koutků ve všech regionech České republiky. První franšízová prodejna přivítala zákazníky v dubnu v Přerově, poslední se otevřela 23. prosince ve Vyškově.

“V intenzivním rozvoji sítě franšízových prodejen budeme pokračovat i v následujícím roce. Do přibližně roku a půl chceme dosáhnout počtu 130 prodejen pod značkou Vodafone,” říká Martin Pejša, ředitel prodeje nefiremním zákazníkům Vodafone. V současné době tak zákazníci najdou prodejny Vodafone ve všech krajských a většině okresních měst, během příštího roku se jejich síť bude dále intenzivně rozšiřovat o desítky lokalit. V současné době mohou zákazníci produkty a služby Vodafonu v České republice koupit na více než 5500 prodejních místech.

Služby a produkty Vodafonu prostřednictvím partnerských prodejních míst si nyní pořizuje více než třetina zákazníků, do dvou let by tento podíl mohl vzrůst na více než 40 procent.

Regionální statistika franšízových prodejen:

Kraj Počet prodejen otevřených v roce 2010
Praha 8
Středočeský 5
Jihočeský 5
Plzeňský 2
Karlovarský 2
Ústecký 8
Královéhradecký 4
Pardubický 3
Vysočina 3
Jihomoravský 2
Olomoucký 4
Moravskoslezský 7
Liberecký 2
Celkem 56

Prodejní místa, v nichž lze zakoupit produkty a služby Vodafonu:

• Síť originálních prodejen Vodafonu (63 značkových prodejen)
  • Síť franšízových prodejen (56 prodejen)
  • České dráhy (téměř 900 prodejních míst)
  • Česká pošta (3300 poboček)
  • Obchodní řetězce: Tesco, Globus, Electro World, Interspar, Tipsport ( stovky prodejních míst)
  • Čerpací stanice: OMV, Benzina, Shell (stovky prodejních míst)
  • Distributoři: 3A.CZ, ISC Communication Czech, SETOS, GECO TABAK, AGORA DMT (stovky prodejních míst)

Zájemci o provozování partnerských prodejen se mohou přihlásit na webových stránkách Vodafonu www.vodafone.cz/partnerskeprodejny, kde vyplní dotazník pro potenciální obchodní partnery. Kromě tradiční prodejny mohou formou franšízy provozovat také prodejní kiosek či koutek, takzvaný “shop in shop” například v obchodním centru.