Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Vodafone skrze svou Nadaci rozdělil českému neziskovému sektoru již 50 milionů Kč

25. března 2010

Mezi neziskové projekty po celé ČR rozdělila Nadace Vodafone od svého vzniku již více než 50 milionů Kč. V loňském roce činil příspěvek 0,59 % ze zisku Vodafonu. Podle výše poskytnutých příspěvků patří Nadace Vodafone mezi top 5 firemních nadací v ČR. Za dobu existence Nadace bylo podpořeno například 181 skupin mladých lidí, 185 nízkoprahových klubů, projekt navigačního centra pro nevidomé, nebo roční angažmá devíti odborníků z komerčního sektoru v českých NNO. „Velkým oceněním naší práce je hlavní cena TOP Filantrop v kategorii Firma pracující pro místní komunitu,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone, která stojí v čele nadace s krátkou přestávkou na mateřství již od jejího zrodu.

„Velkým oceněním naší práce je hlavní cena TOP Filantrop v kategorii Firma pracující pro místní komunitu,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone, která stojí v čele nadace s krátkou přestávkou na mateřství již od jejího zrodu. „Tím nejvyšším oceněním je ale fakt, že jsme našim působením přímo mohli stovkám tisíců lidí.“

Cílem Nadace Vodafone v České republice je podporovat samostatné iniciativy mladých lidí a využití komunikačních technologií ve prospěch znevýhodněných skupin. Tyto cíle naplňuje Nadace prostřednictvím čtyř hlavních grantových programů:

Podpora nízkoprahových klubů (program Vpoho):

• Celkem 185 klubů po celé ČR bylo podpořeno částkou 16 105 000 Kč.
  • Těmito kluby prošlo za dobu existence Nadace až 60 000 mladých lidí ohrožených sociálním vyloučením.

Rozvoj iniciativ mladých lidí (program Vpohybu):

• Více než 181 projektů mladých lidí bylo podpořeno celkovou částkou 15 124 000.
  • Nejvíce podpořených projektů je z oblasti práce s dětmi a mládeží.

Využití technologií na podporu znevýhodněných:

• Podpořen vývoj projektu pro simultánní přepis mluvené řeči.
  • Podpořen vývoj projektu GSM dohledového centra pro seniory.
  • Podpořen vývoj projektu navigačního centra pro nevidomé.

Přenos odborné know how z komerčního do neziskového sektoru (Rok jinak):

• Podpořeno roční angažmá devíti odborníků z komerčního sektoru v českých NNO.

Nadace Vodafone vznikla v roce 2006 a je financována Skupinou Vodafone a společností Vodafone Czech Republic a.s.