Vodafone pokořil „čtyřtisícovku“

16. září 2015

Vodafone slaví zprovoznění čtyřtisící základnové stanice, která nabízí zákazníkům přístup k rychlému mobilnímu internetu v síti LTE, což je téměř dvojnásobný počet vysílačů oproti konkurenci. Číslo 4000 patří vysílači na Hlavní třídě v Ostravě – Porubě.

„S pokrýváním Česka signálem LTE jsme začali ještě před dokončením aukce kmitočtů určených pro tuto technologii. Díky tomu jsme během velice krátké doby zajistili přístup k rychlému internetu i na venkově a také v turisticky atraktivních lokalitách. Letos jsme rozšířili LTE i do měst, nyní pokrývá již 92 % populace České republiky,“ říká Tanja Richter, viceprezidentka pro technologie společnosti Vodafone.

Spolu s 3G má rychlé mobilní připojení k dispozici 98 % populace, a zákazníci jej využívají mnohem aktivněji. Objem přenesených dat meziročně vzrostl o 170 procent. Na nejvytíženějších vysílačích uživatelé přenesou za měsíc více než 2 TB dat, to představuje například tisíce hodin videa z Youtube v HD kvalitě.

Nejvíce dat v červenci tohoto roku proudilo přes základnové stanice v Teplicích, hned dva ze tří nejvytíženějších vysílačů Vodafone v republice se nacházejí v tomto lázeňském městě. Druhý nejvytíženější vysílač je v centru Brna. Počátkem července pak hlavně kvůli Mezinárodnímu filmovému festivalu mezi nejaktivnější místa patřily také Karlovy Vary, kde Vodafone také nabízí LTE ve verzi LTE-Advanced. Velké objemy dat stahovali a odesílali zákazníci Vodafonu také v rekreačních oblastech. Pátý nejvytíženější vysílač Vodafonu byl v červenci na rozhledně Janov v Národním parku České Švýcarsko, a hned za ním vysílač u Máchova jezera.

Jak získat přístup k LTE

LTE připojení k internetu je základní služba v nabídce Vodafonu dostupná bez příplatků.

K připojení potřebují zákazníci libovolný datový tarif, vhodné LTE zařízení a LTE SIM kartu, kterou získají výměnou za původní zdarma na kterékoliv prodejně Vodafonu.

Od září lze nejlevnější telefon s podporou LTE, Vodafone Smart speed 6, pořídit v e-shopu Vodafone.cz za 2 377 korun bez jakéhokoliv závazku.

Více informací a nové mapy pokrytí Turbo Internetem naleznete na adrese www.vodafone.cz/turbo