Vodafone podporuje legální software

18. července 2012

Vodafone jako první velká společnost v České republice získala certifikaci ISO 19770-1, určenou pro standardizaci IT procesů v libovolně velké organizaci. Držení certifikace Software Asset Management potvrzuje, že jsou ve firmě zavedeny procesy pro efektivní a legální využívání softwaru.

„Přihlášení k této normě ukazuje, že jako firma dbáme na vysoké etické standardy a máme náš software pod kontrolou. Odpovědné podnikání a jeho principy jsou pro nás součástí každodenního byznysu,“ říká Eva Tělecká, senior manažerka, která má ve Vodafonu na starost informační technologie.

Procesy pro efektivní a legální využívání softwaru firma Vodafone postupně nasazovala od roku 2008. Certifikace proběhla u certifikační autority TCert, na samotnou certifikaci Vodafone připravovala firma WBI. Norma je úzce spojena s procesy ITIL, což je soubor postupů, které umožňují plánovat a zkvalitňovat využití informačních technologií.