Vodafone podporuje Fair Trade

16. října 2008

Novým dodavatelem Fair Trade výrobků pro Vodafone se stala společnost Fairově s.r.o. Vodafone, jako jedna z prvních firem v ČR, produkty férového obchodu dlouhodobě využívá jako firemní propagační předměty a dárky pro zaměstnance a partnery. „Vodafone celosvětově dodržuje principy odpovědného podnikání a ochrany životního prostředí.

„Vodafone celosvětově dodržuje principy odpovědného podnikání a ochrany životního prostředí. Filosofie férového obchodu těmto principům plně odpovídá a proto fair trade výrobky využíváme již od roku 2007,” říká Přemysl Filip, senior manažer společenské odpovědnosti Vodafone a dodává: „Ani letos nezapomínáme, že na 17.10. připadá Mezinárodní den za odstranění chudoby a využitím výrobků férového obchodu se ji snažíme alespoň částečně zmírnit.”

Vodafone využil Fair Trade výrobky například v roce 2007 jako součást několikatýdenní interní propagační kampaně, nebo jako speciální menu ve firemní kavárně. Tyto produkty jsou také již delší dobu standardní součástí katalogu firemních dárkových předmětů Vodafone pro obchodní partnery i zaměstnance.

Principy férového obchodu se Vodafone snaží propagovat i směrem k široké veřejnosti. V srpnu proběhla na firemním blogu soutěž o výrobky férového obchodu. Cílem bylo zvýšit povědomí o produktech fair trade a zapojit veřejnost do diskuse. Vodafone také pravidelně také využívá fair trade balíčky jako upomínkové předměty na různých konferencích.

Společnost Fairově s.r.o. vystřídala na pozici dodavatele férových výrobků pro Vodafone společnost Excellent Plzeň s.r.o. Počet firem využívajících výrobků Fair Trade v ČR neustále roste a dnes jde řádově o desítky subjektů.