Vodafone oslavil jaro darováním krve

11. dubna 2012

Vodafone v rámci dlouhodobé podpory dárcovství krve již po čtvrté zorganizoval hromadné dobrovolné odběry v řadách svých zaměstnanců ve své centrále v Praze na Vinici a call centru v Chrudimi. Odběry se uskutečnily ve druhém dubnovém týdnu. Dodnes bylo Vodafonem darováno přes 135 litrů krve více než třemi sty dárci.

„Dlouhodobě podporujeme dárcovství krve ve vlastních řadách, motivujeme ke stejnému kroku i naše zákazníky a snažíme se odbourávat jejich možné obavy,“ říká Přemysl Filip, Senior manažer společenské odpovědnosti Vodafone, a dodává: „Odběry probíhají ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze a Chrudimskou nemocnicí.“

Vodafone také po dvou letech inovoval svůj portál www.darujem.cz. Jeho exkluzivním partnerem je Český červený kříž. Dárci mají nově možnost přihlásit se ke své krevní skupině, najdou zde odběrná místa, mohou shlédnout tematické filmy nebo být součástí krevní mapy. Stránka také uživatele upozorňuje na termín možného odběru. Webové stránky vznikaly za spolupráce s druhým partnerem projektu, agenturou Media Factory, která kromě webu spravuje i profily na sociálních sítích, jejichž prostřednictvím se k dárcovství mohou dobrovolníci také připojit.

„S radostí se přidáváme k podpoře bezpříspěvkových dárců krve, kterých je stále nedostatek,“ říká Miroslava Jirůtková z Českého červeného kříže a dodává: „Vítáme, že se Vodafone rozhodl dárcovství podpořit nejen tím, že darují krev jeho zaměstnanci, ale i dárcovským webem a kampaní v médiích.“

Vodafone dárcovství krve dlouhodobě podporuje a za tuto aktivitu získal v roce 2011 Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí.