Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

OSKAR VODAFONE ROZŠIŘUJE POKRYTÍ TECHNOLOGIÍ EDGE A ZJEDNODUŠUJE UŽÍVÁNÍ NĚKTERÝCH SLUŽEB

05. října 2005

Oskar Vodafone neustále zlepšuje kvalitu poskytovaných datových i hlasových služeb a zjednodušuje využívání služeb s přidanou hodnotou. Od 1. října rozšiřuje pokrytí technologií EDGE o další města a automaticky aktivuje zákazníkům vybrané služby. „Zákazníci již nevyužívají mobilní telefon jenom k volání a k posílání textových zpráv, ale čím dál více nachází i jiné služby, mezi které patří například přístup na internet prostřednictvím mobilního telefonu nebo posílání MMS zpráv. Jelikož chceme přístup k těmto službám co nejvíce zjednodušit, budou zahrnuty do nabídky základních služeb a budeme je zákazníkům postupně automaticky aktivovat,“ říká Petr Šindler, tiskový mluvčí Oskara.

Doposud si zájemci o stahování dat přes telefon nebo o využívání služby MMS museli služby sami aktivovat a to prostřednictvím některého z kanálů Oskarovy Samoobsluhy. Nyní to udělá operátor za ně automaticky a to všem, kteří si v posledních 2 letech služby sami nedeaktivovali. Zákazníci tedy budou mít zmiňované služby automaticky k dispozici, stejně jako je tomu například u velmi populárních textových zpráv. Záleží čistě na zákazníkovi, zda bude služby využívat. Automatické aktivace budou probíhat postupně od října do dubna 2006.

Od 1.10. také Oskar umožní rychlejší datové přenosy pomocí technologie EDGE v dalších městech a to v Plzni, Karlových Varech, Liberci a Ústí nad Labem. Technologii EDGE spustil Oskar letos v březnu spolu se zavedením neomezeného datového tarifu. Nyní mohou zákazníci stahovat data 3x rychleji než přes GPRS již v těchto městech: Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, České Budějovice, Pardubice, Plzeň, Karlovy Vary, Liberec, Ústí nad Labem. Rozšiřování bude nadále pokračovat.

Díky spuštění technologie EDGE a zavedení neomezeného datového tarifu Připojení Nadlouho vzrostl od 1. března letošního roku objem přenášených dat v Oskarově síti o téměř 860%.

Fotografie Oskarovy základnové stanice a modulu podporující technologii EDGE jsou k dispozici v příloze této tiskové zprávy.