OSKAR SE TĚŠÍ NA DALŠÍHO STOTISÍCÍHO ZÁKAZNÍKA

09. srpna 2000

Oskar aktivoval ve své mobilní síti svého stotisícího zákazníka. Jubilejním uživatelem se stal 27 letý podnikatel Martin Vacek z Hradce Králové, který uvádí: „Je to báječná zpráva. Oskar již dnes nabízí dobré pokrytí a velice výhodné služby.“ Pan Vacek získá od Oskara 300 minut volacího času měsíčně zdarma po dobu následujících 10 let. Kromě toho se může těšit na dárkový balíček s hodinkami, tričkem, baseballovou čepicí, pantoflemi a dalšími pozornostmi s logem Oskara.

Dosažení stotisícové hranice počtu zákazníků Oskar oslavil pouhých 5 měsíců po zahájení komerčního provozu. „Oskar se rychle stává součástí každodenního života českých domácností, protože nabízí nejlepší hodnotu v podobě výhodných, jednoduchých a cenově dostupných služeb pro každého, každý den,“ uvedl Fred Hrenchuk, ředitel společnosti Český Mobil a.s. pro obchod a péči o zákazníky.

Oskar nabízí následující výhody:

· Žádné aktivační poplatky · Žádné smlouvy · Účtování hovorného po vteřinách (po první provolané minutě) · Srozumitelné tarifní plány

Oskar je prvním operátorem mobilní sítě v České republice, který nabídl zákazníkům formu zásilkového prodeje (zásilky objednané po telefonu jsou doručovány na adresu bydliště nebo pracoviště zákazníka a jsou placeny na dobírku). Oskar jako první představil mobilní prodejny – Oskaravany, které cestují za zákazníky po celé České republice.

Oskar je obchodním jménem společnosti Český Mobil a.s., která zahájila komerční provoz 1. března 2000. Hlavním akcionářem Českého Mobilu je kanadská firma Telesystem International Wireless (TIW).

TIW je dynamicky se rozvíjející globální operátor mobilních telekomunikačních sítí s více než 2.9 miliony zákazníků po celém světě. Akcie TIW jsou na seznamu torontské burzy vedeny pod znakem "TIW" a na burze Nasdaq pod znakem "TIWI".

Ve Velké Británii společnost TIW zvítězila ve výběrovém řízení na licenci UMTS a založila joint venture s firmou Hutchinson Whampoa Limited, k níž se připojily též KPN Telecom a japonská NTT DoCoMo. TIW buduje panevropskou specializovanou digitální mobilní radiotelekomunikační síť (ESMR) prostřednictvím své dceřinné společnosti Dolphin Telecom, předního poskytovatele služeb specializovaného radiotelekomunikačního systému v Evropě. Kromě toho, že společnost Dolphin nabízí analogové služby SMR ve Velké Británii, Francii, Německu, Belgii, Španělsku a Portugalsku, ve Velké Británii nabízí rovněž služby ESMR. V Brazílii je TIW strategickým partnerem páté největší telekomunikační skupiny v zemi, operující ve čtyřech geografických regionech. TIW dále vyhledává nové příležitosti v Asii prostřednictvím své přidružené společnosti TIW Asia, založené v říjnu roku 1999 se základním kapitálem přesahujícím 420 milionů dolarů. V rámci svých aktivit ve střední a východní Evropě je společnost TIW předním poskytovatelem mobilních služeb v Rumunsku a po obdržení licence v říjnu roku 1999 zahájila provoz mobilní sítě GSM 900/1800 i v České republice.