Oskar přemění mobil v televizi

25. června 2003

Oskarovi zákazníci mohou od dnešního dne používat novou službu VideoZona, která změní jejich mobil v kapesní televizi. Kdykoli a kdekoli si mohou přehrávat zábavné klipy i čerstvé zpravodajství, a to ve formátu speciálně upraveném pro displeje dnešních mobilních telefonů. VideoZona, kterou Oskar uvádí na trh společně s firmou U-TURN, nabízí hned od začátku 11 tematických kanálů: Filmové upoutávky, Zpravodajství České televize, Počasí, Legrácky, Komiksy, Mobilbulvár, Extrémní sporty, Večerníček, Grotesky, Erosíčko a Erotický seriál. Podívaná obvykle trvá 1-5 minut, existují však i desetiminutové klipy (Večerníčky). Klipy se v jednotlivých kanálech stále obměňují, takže obsah zůstává vždy čerstvý.

VideoZona, kterou Oskar uvádí na trh společně s firmou

Cena jednotlivých videosekvencí se pohybuje od 0 Kč za atraktivní filmové upoutávky po 29,90 Kč za erotiku. K ceně je nutno připočíst poplatek za přenos dat přes GPRS - cca 180 KB za minutu. Úplný přehled cen lze najít na www.oskar.cz.

Zákazník, který chce video ve svém telefonu sledovat, si nejprve aktivuje služby GPRS> Vždy připojen a Oskarův WAP. Obojí lze pohodlně učinit přes Hlasovou, SMS nebo Internetovou Samoobsluhu. Doporučujeme volit tarif GPRS Standard, popř. GPRS Business, protože poskytují nejvýhodnější cenu za přenesená data. Pak stačí stáhnout z adresy wap.videozona.cz aplikaci VideoZona. Ta už sama provede uživatele nastavením telefonu a instalaci pohodlně dokončí.

Videoklipy umí přehrávat telefony Nokia 7650 a Nokia 3650. Počet podporovaných modelů bude časem stoupat.