OSKAR PŘEDSTAVUJE PŘEDPLACENÝ ROAMING

20. července 2000

Uživatelé předplacených služeb Oskarta mají nyní možnost s Oskarem využívat roamingu, což znamená, že během pobytu v zahraničí mohou přijímat hovory a textové zprávy SMS a být tak kdykoli k zastižení. Před odjezdem na služební cestu nebo na dovolenou je pouze třeba, aby uživatelé Oskarty zavolali na OskarLinku *608 nebo 0800/177100 a požádali o aktivaci Oskarovy roamingové služby Oskar v zahraničí. Za tuto službu se neplatí žádná záloha ani aktivační poplatek. Příchozí hovory jsou uživatelům Oskarovy roamingové služby účtovány stejným způsobem jako mezinárodní hovory uskutečněné z jejich mobilního telefonu do země roamingového partnera. Účet majitele Oskarty je přitom zatěžován v reálném čase.

Oskar, který využívá technologie 900/1800 MHz, uzavřel roamingovou dohodu s několika evropskými telekomunikačními společnostmi, a jejich počet hodlá v budoucnu rozšiřovat, aby otevřel uživatelům sítě Oskar cesty k využívání mobilních služeb v dalších zemích.

S Oskarem je možné v současné době využívat roamingu v následujících zemích: Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Dobíjecí kupony Oskarta jsou k dostání ve všech Oskarových prodejnách a dále ve vybraných pobočkách České pošty a Benziny v celé České republice, kupony v hodnotě 800 a 1500 Kč si lze navíc objednat telefonicky. Základní sadu předplacené služby Oskarta lze však zakoupit pouze v Oskarových prodejnách nebo si ji prostřednictvím telefonní linky OskarKontakt (0800177117) nechat zaslat poštou.

U Oskara neplatí zákazníci aktivační poplatek, nemusí podepisovat smlouvu a účtování hovorného po vteřinách po první minutě jim zaručuje, že zaplatí pouze to, co skutečně protelefonovali.

Aktuální informace o předplaceném roamingu a dalších Oskarových službách najdete na internetové stránce www.oskarmobil.cz. Výhod úplného roamingu budou uživatelé Oskarty moci začít využívat v první polovině roku 2001.

UPOZORNĚNÍ: Pro uživatele předplacené roamingové služby: Svůj účet dobijte dostatečnou částkou před odjezdem do zahraničí. Pokud se rozhodnete zakoupit si před odjezdem jeden nebo více dobíjecích kuponů, můžete ze zahraničí z pevné linky zavolat na OskarLinku nebo navštívit internetovou kavárnu a svůj účet dobít prostřednictvím Internetu zadáním 12ti místného tajného čísla.

Hlavním akcionářem společnosti Český Mobil a.s. provozující síť Oskar je kanadská firma Telesystem International Wireless (TIW). TIW je dynamicky se rozvíjející globální operátor mobilních telekomunikačních sítí s více než 2.9 miliony zákazníků po celém světě. Akcie TIW jsou na seznamu torontské burzy vedeny pod znakem "TIW" a na burze Nasdaq pod znakem "TIWI".

Ve Velké Británii společnost TIW zvítězila ve výběrovém řízení na licenci UMTS a založila joint venture s firmou Hutchinson Whampoa Limited, k níž se připojily též KPN Telecom a japonská NTT DoCoMo. TIW buduje panevropskou specializovanou digitální mobilní radiotelekomunikační síť (ESMR) prostřednictvím své dceřinné společnosti Dolphin Telecom, předního poskytovatele služeb specializovaného radiotelekomunikačního systému v Evropě. Kromě toho, že společnost Dolphin nabízí analogové služby SMR ve Velké Británii, Francii, Německu, Belgii, Španělsku a Portugalsku, ve Velké Británii nabízí rovněž služby ESMR. V Brazílii je TIW strategickým partnerem páté největší telekomunikační skupiny v zemi, operující ve čtyřech geografických regionech. TIW dále vyhledává nové příležitosti v Asii prostřednictvím své přidružené společnosti TIW Asia, založené v říjnu roku 1999 se základním kapitálem přesahujícím 420 milionů dolarů. V rámci svých aktivit ve střední a východní Evropě je společnost TIW předním poskytovatelem mobilních služeb v Rumunsku a po obdržení licence v říjnu roku 1999 zahájila provoz mobilní sítě GSM 900/1800 i v České republice.