Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

OSKAR NABÍZÍ ZÁKAZNÍKŮM DALŠÍCH PĚT SLUŽEB Z OSKARZÓNY

13. září 2002

Oskarovi zákazníci si nyní mohou přes WAP zjišťovat kurzy akcií, vybírat nejlepší banky na výměnu valut nebo třeba rezervovat ubytování v celé ČR Autoři aplikací získají od Oskara atraktivní podíl na tržbách Měsíc po představení herního hitu Sbal Moniku a dalších originálních aplikací potvrzuje Oskarův partnerský program OskarZóna, že nezávislí vývojáři jsou nevyčerpatelnou studnicí kreativních a realizovatelných nápadů. Oskarovi zákazníci mají od 12. září k dispozici dalších pět služeb, jejichž autory jsou dodavatelé obsahu a talentovaní vývojáři z řad široké veřejnosti. Pětice aplikací - Akcie a kurzy měn, Přečíslování telefonů, Whotel, ubytovani.cz a WAPkatalog - nabízí pestrou škálu služeb od osobního organizéru přes portál pro obyvatele Brněnska až po objednání pizzy či zábavné hry.

• Oskarovi zákazníci si nyní mohou přes WAP zjišťovat kurzy akcií, vybírat nejlepší banky na výměnu valut nebo třeba rezervovat ubytování v celé ČR
  • Autoři aplikací získají od Oskara atraktivní podíl na tržbách

Pětice aplikací - Akcie a kurzy měn, Přečíslování telefonů, Whotel, ubytovani.cz a WAPkatalog - nabízí pestrou škálu služeb od osobního organizéru přes portál pro obyvatele Brněnska až po objednání pizzy či zábavné hry. Chcete-li se sami hned přesvědčit o jejich kvalitách, vstupte jednoduše na Oskarův WAPový portál a prozkoumejte novou sekci OskarZóna. Služby jsou dostupné úplně každému Oskarovu zákazníkovi, který má aktivovaný WAP. Tuto funkci přitom podporují všechny telefony z Oskarovy nabídky.

Všech pět služeb bylo uvedeno na trh v rámci OskarZóny, partnerského programu pro vývojáře a dodavatele obsahu, které Oskar představil počátkem července. Společnosti i jednotlivci se zajímavými nápady a programátorskými schopnostmi mohou své aplikace jednoduše předložit přímo Oskarovi. Pokud jsou dostatečně kvalitní, nabídne je Oskar více než miliónu svých zákazníků. Autoři přitom dostanou odměnu v podobě atraktivního procentuálního podílu z tržeb, které jejich služba vytvoří. Podobný systém nenabízí žádný jiný operátor v ČR ani ve střední Evropě.

Již v srpnu OskarZóna nabídla zákazníkům první služby Organizér, WWWBrno, Služba.cz, WAP Šachy a Mojelogo, jehož součástí je i veleúspěšná hra Sbal Moniku. „Deset nových služeb za dva měsíce, to mluví samo za sebe,“ prohlásil Mario Mele, viceprezident pro plánování a rozvoj služeb. „Je to přesvědčivý důkaz, že Oskar nabídl českým vývojářům ideální podmínky.“

Přehled nových WAP aplikací z OskarZóny

Akcie a kurzy měn Dění na akciových a měnových trzích v ČR i zahraničí, a to v reálném čase. Kurzovní lístky ČNB a dalších bank, hledání nejlepšího kurzu, ekonomické zpravodajství.
Přečíslování telefonů Pomůcka pro převod starého čísla na nové, které bude platit po přečíslování 21. 9. 2002. Funguje s čísly mobilů i pevných linek.
Whotel Turistický informační systém WHOTEL.CZ – vyhledávání ubytování, informačních center a dalších turistických údajů
ubytovani.cz Nejobsáhlejší databáze ubytovacích kapacit v ČR včetně možnosti přímé rezervace
WAPKatalog Nejkvalitnější katalog WAP odkazů, který nabízí i možnost vytvoření vlastního WAP menu

Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v ČR zahájil 1. března 2000 pod značkou Oskar. Do dubna 2002 si Oskara vybralo více než 1.070.000 zákazníků, což jej řadí mezi nejrychleji se rozvíjející operátory startující ze třetí pozice v Evropě. V současnosti je Oskar jediným operátorem v České republice s trvale rostoucím podílem na trhu.

Český Mobil patří prostřednictvím ClearWave N.V. do skupiny spadající pod telekomunikační společnost Telesystem International Wireless (TIW). Akcie TIW jsou kótovány na torontské burze ("TIW") a na burze Nasdaq ("TIWI").