Nová služba Vodafonu a Evropy 2 rozezná jakoukoli hudbu v éteru

12. srpna 2008

Nová služba Vodafone Pecka s Evropou 2 umožní od dnešního dne uživatelům mobilních telefonů během několika vteřin kdykoli a kdekoli identifikovat hudební skladbu, která zrovna hraje v dosahu telefonu. Novou službu přináší Vodafone a Evropa 2 také zákazníkům konkurenčních mobilních operátorů T-Mobile a Telefónica O2. „Není zvykem, aby mobilní operátoři nabízeli služby i zákazníkům konkurence. My se však snažíme zbourat pravidla i v tomto ohledu a naši službu Vodafone Pecka s Evropou 2 může využít každý, kdo se chce okamžitě dozvědět, jaká hudební „pecka“ právě hraje,“ říká ředitel marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafone ČR David Duroň. "Evropa 2 je nejposlouchanějším hudebním rádiem v ČR pro mladé a hraje to nejlepší ze současné světové a české muziky.

"Evropa 2 je nejposlouchanějším hudebním rádiem v ČR pro mladé a hraje to nejlepší ze současné světové a české muziky. Naše posluchače hudba baví a zajímá, proto jsme se stali partnery Vodafone v tomto hudebním projektu," říká Petr Vladyka, programový ředitel rádia Evropa 2.

Pomocí služby Vodafone Pecka s Evropou 2 se uživatelé okamžitě dozvědí jméno skladby a interpreta, kterého zrovna slyší. Stačí, aby nechali příslušnou skladbu několik vteřin „poslouchat“ svým mobilem a vzápětí obdrží SMS zprávu se jménem skladby a interpreta. Služba využívá databáze více než 4 000 000 hudebních skladeb. Z toho je zhruba 20 000 skladeb českých. Uživatelé mohou takto identifikovat jakoukoli hudbu, kterou slyší, nemusí se tedy jednat pouze o vysílání Evropy 2, ale o jakýkoli hudební záznam - koncert, párty, či autorádio. Pro využití služby není potřeba stahovat, ani instalovat speciální aplikace. Služba funguje pouze na principu volání a SMS a podporují ji všechny telefony na trhu, které mají aktivovánu službu Premium SMS.

Jak funguje služba Vodafone Pecka s Evropou 2?

• Zákazník zavolá linku 777 882 222
  • Umístí svůj mobilní telefon do blízkosti příslušného zdroje hudby a potvrdí klávesou 1
  • Nechá svůj mobil alespoň 20 sekund poslouchat nahrávku, kterou chce rozeznat
  • Během chvilky obdrží z databáze SMS s názvem nahrávky a jménem jejího interpreta

SMS s názvem písně a jejího interpreta je zpoplatněna 20 Kč včetně DPH a volání na číslo 777 882 222 je zpoplatněno jako volání do sítě Vodafone podle tarifu zákazníka. Pokud systém hudbu nerozezná, bude přijatá SMS zdarma.