Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

NADACE VODAFONE PODPOŘILA CHARITATIVNÍ PROJEKTY PRO MLADÉ 4,5 MILIÓNY KČ

21. listopadu 2007

Třicet sedm nízkoprahových klubů z celé České republiky zvítězilo se svými projekty a získalo od Nadace Vodafone finanční podporu v souhrnné výši 4,5 milionů korun. Peníze k jednotlivým klubům míří z grantového programu Nadace Vodafone Vpoho, jehož cílem je prevence negativních jevů a rizik spojených s dospíváním mladých lidí. Nízkoprahové kluby pro mládež dospívajícím nabízejí pomocnou ruku a bezpečný prostor pro seberealizaci a aktivní trávení volného času. „Letos mimo již standardní podporu fungujícím nízkoprahovým klubům, jsme se soustředili také na podporu založení a rozjezdu nových klubů v potřebných lokalitách,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone. Největší částkou budou ze všech vítězných projektů podpořeny následující: Klub Radotín, Praha – Získá 250 tisíc korun na zlepšení kvality klubu a zvýšení kapacity návštěvníků z 60 na 100.

Největší částkou budou ze všech vítězných projektů podpořeny následující:

Klub Radotín, Praha – Získá 250 tisíc korun na zlepšení kvality klubu a zvýšení kapacity návštěvníků z 60 na 100. Klub slouží dětem od 12 do18 let.

Nízkoprahový klub METRO, Přerov – Získá 250 tisíc korun na zřízení nového klubu v místě, kde dosud žádný není. Bude v provozu tři odpoledne v týdnu a jeho součástí budou dvě místnosti - klubovna a zkušebna.

Centrum volného času "Céčko", Prachatice – Společnost pro poskytování psychosociální pomoci občanům získá 250 tisíc korun a převezme prostory od města, které zde provozovalo něco jako družinu či alternativu domu dětí a mládeže. Organizace zde chce vybudovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve věku 6 -15 let. Předpokládá se, že bude mít 30-40 stálých klientů.

Pilíře práce s mládeží na Dobříšsku, Dobříš – Získá 250 tisíc korun na zřízení nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Dobříši. V první fázi půjde o úpravu objektu a vyškolení týmu. Předpokládá se, že zařízení bude denně navštěvovat 30-50 dětí ve věku 12-18 let.

Dalších celkem 3,5 milionů korun putuje do jiných 33 nízkoprahových klubů v České republice. Jejich přesný seznam je k dispozici na stránce www.nadacevodafone.cz.

Nadace Vodafone ČR

Nadace vznikla v roce 2005 a zaměřuje se zejména na podporu mladých lidí (grantové programy Vpoho a Vpohybu) a zapojení komunikačních technologií do pomoci potřebným (grantový program Vpohybu). Nadace je financována Vodafonem ČR a nadací Vodafone Group Foundation, která koordinuje charitativní aktivity Vodafonu globálně. Vznik lokálních nadací Vodafone a investice do charitativních projektů je závazná pro všechny pobočky Vodafonu. Vodafone Group byl vyhodnocen jako společensky nejzodpovědnější firma na světě za rok 2006 (http://www.accountabilityrating.com).

Grantový program Vpoho

Vpoho je grantový program Nadace Vodafone ČR, jehož cílem je prevence negativních jevů a rizik spojených s dospíváním mladých lidí. Program Vpoho se zaměřuje zejména na podporu nízkoprahových klubů pro mládež, které dospívajícím nabízejí pomocnou ruku a bezpečný prostor pro seberealizaci a aktivní trávení volného času. Často jsou mylně přiřazovány pouze do drogové problematiky, jejich záběr je však daleko širší - obsahují v sobě prvky sociální pomoci, prevence i volnočasových aktivit. Nízkoprahovost je stěžejním principem těchto služeb.

Kontakt:

Miroslav Čepický