Martin Bednár vyměnil SAP za Vodafone OneNet

14. ledna 2008

Vodafone OneNet tým od ledna posílil Martin Bednár (55). Jako manažer-konzultant zodpovědný za další rozšiřování Vodafone OneNetu, komunikačních služeb pro velké firemní zákazníky, spolupracuje přímo s nejužším vedením společnosti. Bednár do Vodafonu přišel z pozice generálního ředitele SAP pro Českou republiku a střední Evropu. Ředitelem SAP pro střední Evropu byl od roku 2005, pro Českou republiku od roku 1996. Za tu dobu se mu z malé české pobočky podařilo vybudovat lídra trhu.

Silnými stránkami Martina Bednára je úspěšné uvádění nových řešení a posilování jejich pozice na trhu. Dokázal to poprvé už na začátku devadesátých let, kdy nastoupil do vznikající slovenské pobočky IBM. Začínal zde jako jeden ze dvou zaměstnanců firmy a po šesti letech už vedl tým, který se díky zavedení značky a produktů IBM na trhu rozrostl na více než 40 lidí.

„Chci využít svých bohatých zkušeností z předchozích působení u vedoucích světových firem k tomu, abych napomohl Vodafonu stát se významným hráčem na náročném trhu komplexních řešení pro firemní zákazníky. Vodafone OneNet může v mnoha firmách výrazně zefektivnit komunikaci,“ říká Martin Bednár .

Vodafone OneNet firmám od září 2007 poskytuje sjednocené komunikační služby – pevné linky, mobilní linky, pevné a mobilní datové připojení a internetové volání. Vodafone OneNet rozšiřuje nabídku Vodafonu, která nyní pokryje potřeby jak menších firem, tak větších korporací.

Martin Bednár vystudoval v 70. letech Elektrotechnickou fakultu SVST v Bratislavě, obor počítače. Mluví anglicky, německy, rusky, česky a mateřskou slovenštinou. Je ženatý, má dvě děti.