Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

LÉTO S OSKAREM POKRAČUJE: OSKAR NABÍZÍ SLUŽBU AKTIVNÍCH SMS

11. července 2001

Oskar rozšířil nabídku služeb na bázi SMS o Aktivní SMS. Aktivní textovky umožňují účastnit se nejrůznějších hlasování a diskusí v elektronických i tištěných médiích nebo je možno s jejich pomocí objednat aktuální informace, jako např. osobní horoskopy.  Aktivní SMS jsou krátké textové zprávy začínající kódem a parametrem požadované služby odeslané na telefonní číslo 7777. Nová služba Oskarovým zákazníkům přináší atraktivní příležitost zábavy prostřednictvím interaktivní účasti v mnoha populárních pořadech a současně umožňuje rychlý přístup ke zdrojům nových informací.

Například pro vytvoření a odeslání Aktivní SMS do soutěžního televizního hudebního pořadu Medúza se nejprve zadá kód služby HLA (hlasování), mezera, poté parametr MED (Medúza), mezera a číslo písně, které dáváte svůj hlas. Odesílaná zpráva tak v tomto případě bude vypadat následovně: HLA MED 7. Následně textovku postačí pouze odeslat na číslo 7777.

V rámci Aktivních SMS je možno využívat především tyto služby:

• Hlasování v televizních a novinových soutěžích jako jsou Tak neváhej a toč, Medúza, Bez imunity, Černá a bílá a další.
  • Zasílání diskusních příspěvků do televizních a rozhlasových pořadů debatního typu, například Bez imunity či POP 2001.
  • Objednání běžných, partnerských nebo čínských horoskopů podle data narození.
  • Zasílání vyluštěných tajenek v křížovkářských soutěžích o ceny.
  • Získání předpovědi počasí pro všechny regiony až na 2 dny dopředu.
  • Doručení přehledu o programu českých i zahraničních televizních kanálů.
  • Využití nápovědy šťastných čísel pro sázející.
  • Vtipy.
  • Zadávání inzerce do vybraných periodik.

Službu není třeba aktivovat, podporuje ji každý mobilní telefon, který umožňuje odesílat SMS zprávy. Odeslání Aktivní SMS stojí 3,50 Kč (bez DPH) pro všechny zákazníky sítě Oskar. Všechny příchozí SMS s požadovanými informacemi či potvrzením správně zadané služby jsou zdarma.
Další podrobnosti včetně přehledu parametrů pro jednotlivé služby najdete na www.oskarmobil.cz v sekci Produkty a služby, část Aktivní SMS.

Po získání licence na provozování duální mobilní sítě GSM 900/1800 v říjnu roku 1999 se Český Mobil a.s. stal prvním duálním mobilním operátorem v České republice. Komerční provoz nejmodernější GSM sítě v České republice zahájil 1. března 2000 s označením služeb Oskar. Za prvních 15 měsíců komerčního provozu Oskar získal více než 500.000 zákazníků, což jej staví na přední místo mezi operátory startujícími ze třetí pozice.

Český Mobil patří do skupiny telekomunikační společnosti Telesystem International Wireless (TIW). TIW je dynamicky se rozvíjející globální operátor mobilních telekomunikačních sítí s více než 4,8 miliony zákazníků po celém světě. Akcie TIW jsou kótovány na torontské burze ("TIW") a na burze Nasdaq ("TIWI").
TIW buduje panevropskou specializovanou digitální mobilní radiotelekomunikační síť (ESMR) prostřednictvím své dceřiné společnosti Dolphin Telecom. Kromě toho je TIW strategickým partnerem dvou mobilních operátorů v Brazílii.

ClearWave, dceřiná společnost TIW působící ve střední a východní Evropě, je předním poskytovatelem mobilních služeb v Rumunsku a v březnu 2000 vstoupila na mobilní trh v České republice.