DRUHÉ ČTVRTLETÍ 2005 – POLOVINA ZÁKAZNÍKŮ OSKARA VYUŽÍVÁ TARIFNÍ PROGRAMY

26. července 2005

Na konci druhého čtvrtletí 2005 měl Oskar celkem 1, 951 milionu zákazníků, což představuje 16% nárůst v porovnání s koncem druhého čtvrtletí 2004. Oskar pokračuje nadále v dlouhodobém růstu počtu tarifních zákazníků. Jejich podíl v portfoliu dosáhl 30. června 2005 celkem 50%. Průměrný roční příjem na zákazníka (ARPU) dosáhl k 30.

Průměrný roční příjem na zákazníka (ARPU) dosáhl k 30. červnu 2005 hodnoty 7 723 korun. Přitom roční ARPU za stejné období u tarifních zákazníků činilo 11 881 korun a u zákazníků předplacených služeb 3 952 korun.

Dne 31. května 2005 byl dokončen prodej 99,8734% akcií Oskar Mobilu a.s. společnosti Vodafone Group Plc (dále jen „Vodafone“), která je největším mobilním operátorem na světě. Vodafone působí ve 27 zemích pěti kontinentů a má 14 dalších partnerských sítí po celém světě. K 30. červnu 2005 měla skupina Vodafone více než 165 milionu zákazníků.